مساحت 346 هزار هکتار برابر با 2/9 درصد از اراضی محصولات زراعی کشور به کشت انواع محصولات جالیزی اختصاص دارد. حدود 20 درصد آن متعلق به خیار رسمی است که رتبه سوم تولید محصولات جالیزی را به خود اختصاص داده است. محصول خیار از ماندگاری کمی برخوردار بوده و ضایعات پس از برداشت بالایی دارد. میوه خیار تحت شرایط کنترل شده میتواند در دمای 12 تا 13 درجه سلسیوس به مدت دو هفته نگهداری شود. فساد پس از برداشت مهمترین عامل محدودکننده دوره انبارمانی بسیاری از میوه ها از جمله خیار است. اخیراً روشهای غیر شیمیایی چون استفاده از اشعه گاما، نور فرابنفش، گرما درمانی و همچنین بکارگیری ترکیبات طبیعی مانند عصارههای گیاهی به عنوان روش جایگزینی در کنترل آلودگیهای قارچی توسعه یافتهاند.