ایران با سطح زیر کشت 240 هزار هکتار دومین تولید کننده بزرگ خرما در جهان است. میزان عملکرد باغات نخل خرمای ایران 4/5 تن در هکتار است و از این نظر مقام پنجم جهانی را دارا می باشد. رقم مجول یکی از بهترین و تجاری ترین رقم های خرما از نظر کیفیت و شکل ظاهری می باشد و به طور میانگین میزان عملکرد هر درخت آن حدوداً 80 کیلو گرم است. روش تکثیر خرما از طریق پاجوش دارای محدودیت های زیادی از قبیل کمبود تعداد پاجوش و ایجاد تنوع ژنتیکی می باشد. می توان با روش های کشت بافتی شامل جنین زایی غیر جنسی و ارگانوژنز مستقیم به تعداد فراوان آنرا تولید نمود و نیز با ایجاد شرکت های کشت بافتی گام مهمی در اشتغال زایی فارغ التحصیلان در کشور و جلوگیری از خروج ارز برداشت.