![]() Please Wait |
![]() تست گیاه سالیکورنیا و شیر پروبیوتیک تولیدشده توسط محققان ایرانی از سوی وزیر و نماینده مجلس
در چهارمین نمایشگاه زیست فناوری رخ داد: تست گیاه سالیکورنیا و شیر پروبیوتیک تولیدشده توسط محققان ایرانی از سوی وزیر و نماینده مجلس محققان ایرانی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، موفق به تولید شیر تخمیری پروبیوتیک با استفاده از استارترهای بومی شدند که این محصول در چهارمین نمایشگاه زیست فناوری توسط محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در معرض دید محققان و شرکت های دانش بنیان قرار گرفت. در همین رابطه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در این نمایشگاه، محصولات خوراکی شامل شیر تخمیری پروبیوتیک و گیاه سالیکورنیا، از محصولات پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی را تست کردند. به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون امید، در جریان بازدید از غرفه پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در نمایشگاه زیست فناوری، شیر تخمیری پروبیوتیک تولیدشده که با استفاده از استارترهای بومی توسط محققان ایرانی تولیدشده و گیاه سالیکورنیا که برای چاشنی غذا، سالاد و... کاربرد دارد و از جمله دستاوردهای بومی محققان ایرانی در پژوهشکده محسوب می شود، به صورت خوراکی تست کردند. ربیعی هنگام تست کردن سالیکورنیا خطاب به خوش خلق سیما، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به مزاح گفت: ما هم شیر پروبیوتیک و سالیکورنیا می خوریم و هم می بریم! علاوه بر ربیعی و صادقی، بسیاری از بازدیدکنندگان غرفه پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، با تولید محصولات خوراکی بومی ناشی از فناوری های زیستی آشنا شدند. از جمله ویژگی های شیر تخمیری پروبیوتیک، کاهش 50 درصدی میزان کلسترول شیر تخمیری پروبیوتیک نسبت به شیر کامل، کم نمک بودن آن که 80 درصد کمتر از نوشیدنی های تخمیری رایج است، برخورداری از باکتری های پروبیوتیک با قابلیت کاهش کلسترول و تولیدکننده باکتریوسین است. همچنین تنظیم کلسترول خون، جلوگیری از عفونت های سیستم گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن، بخشی از فواید استفاده از این محصول است. شیر تخمیری پروبیوتیک برای افراد حساس به لاکتوز شیر، بیماران قلبی به دلیل کم نمک بودن و افراد با فشار خون بالا بسیار قابل استفاده است. شیر کامل گاو، گونه های مختلف لاکتوباسیل پروبیوتیک بومی، عصاره گیاهان دارویی، نمک تصفیه شده 2 درصد (که 80 درصد کمتر از نوشیدنی های تخمیری رایج است) ترکیبات این محصول را تشکیل می دهد. همچنین گیاه سالیکورنیا زیر مجموعه طرح جامع کشاورزی هالوفیت مبناست که کاربرد مصرف به صورت تازه خوری یا فرآوری شده دارد و به عنوان چاشنی غذا همراه با سالاد و کنسرو قابل استفاده است. این گیاه، دارای مواد معدنی از جمله منیزیم، پتاسیم، مس، آهن، منگنز و روی است و غذایی فراسودمند به شمار می آید. تولید روغن با کیفیت مطلوب خوراکی به دلیل برخورداری از 78 درصد اسید چرب غیر اشباع، مصرف آرایشی، بهداشتی و دارویی به دلیل داشتن خاصیت ضدباکتریایی، قارچی و سرطانی و استفاده از آن در بیابان زدایی تنها بخشی از کاربردهای سالیکورنیا محسوب می شود. گفتنی است پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با ارائه محصولات و دستاوردهای ناشی از فناوری های زیستی، در چهارمین نمایشگاه زیست فناوری ایران، که طی روزهای 27 تا 29 شهریورماه سال جاری در سالن شبستان مصلی تهران در حال برگزاری است، پذیرای متخصصان و شرکت های فعال در حوزه بیوتکنولوژی است. عکس: سینا معتمدراد تنظیم خبر: سعید میرشاهی
1396-06-28
|
|