![]() Please Wait |
![]() تقدیر از عضو هیات علمی پژوهشگاه در مراسم ملی تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی
در مراسم ملی تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی که سه شنبه 22 آذرماه سال جاری با حضور جمعی از معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد از دکتر محمد امین حجازی، عضو هیات علمی و رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بعنوان پژوهشگر برتر ملی تجلیل شد. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این مراسم که در محل سازمان تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در کرج برگزار شد از ۱۵ نفر پژوهشگر برتر وزارت جهاد کشاورزی، یک نفر پژوهشگر برتر (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، یک دانشمند منتخب یک درصد برتر جهانی سال ۲۰۲۲ و هفت نفر ارائه دهندگان دستاوردهای برتر و همچنین از رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور به عنوان حامی منتخب پژوهش و فناوری تجلیل شد.
توجه به اخلاق پژوهش در انتخاب پژوهشگران برتر
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ربانی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی طی سخنانی در این مراسم که به مناسبت هفته پزوهش و فناوری و با شعار «پژوهش و فناوری، پیشران کشاورزی دانشبنیان و امنیت غذایی» برگزار شد، گفت: تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی اهمیت بسیاری دارد و وظیفه داریم به عنوان تکلیف ملی و دینی از فعالان عرصه پژوهش تقدیر کنیم.
وی با تاکید بر این که در شاخصهای انتخاب، اخلاق پژوهش نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. به کدهای اخلاقی برای انتخاب پژوهشگران برتر اشاره کرد و گفت: "تواضع و فروتنی"، "اخلاق پژوهش"، "اعتماد به نفس" و "انتقادپذیری" از کدهای پژوهشگر برتر هستند. ربانی تصریح کرد:عرصه پژوهش وسیع است و لیکن باید باور به مسئله حیاتی بودن دانش و پژوهش بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. وی با تاکید بر رشد دانش و پژوهش، گفت: باید فعالیتهای انجام شده به اطلاع افراد برسد؛ برگزاری "راهیان پیشرفت" برای دانشآموزان و دانشجویان برای حضور در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کمک میکند تا با پیشرفت این مجموعه آشنا شوند. وی ادامه داد: در عرصه رسانه اعم از مجلات، رسانههای مکتوب و غیرمکتوب در درون و بیرون وزارت جهاد کشاورزی نیز باید جشنوارهای برای تقدیر از رسانههای مختلف بخش کشاورزی برنامهریزی شود. ایجاد ۴۰ مزرعه نوآوری الگویی در حوزه کشاورزی
دکتر خیام نکوئی، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هم طی سخنانی در این مراسم با بیان این که از ابتدای سال جاری سهم بخش کشاورزی از شرکتهای دانشبنیان از ۴.۲ به ۶.۵ درصد افزایش یافته است اظهار داشت: با توجه با نامگذاری سال جاری در حوزه دانشبنیانها، مجموعه برنامههای پیشبینی شده که در مرحله اول در مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ظرفیتی را ایجاد کرده است تا در سال جاری بتوانیم ۱۳۰۰ شرکت دانشبنیان را مستقر کنیم.
وی افزود: خوشبختانه با شروع سال جاری و از فروردین تا اردیبهشت ماه راهاندازی پارک علم و فناوری را با قابلیت استقرار ۳۰۰ شرکت دانشبنیان را داشتهایم؛ همچنین ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری پیشبینی شده که هفت دهکده تاکنون راهاندازی شده و مابقی آن نیز تا پایان سال راهاندازی میشود. هر دهکده قابلیت استقرار ۱۰۰ شرکت دانشبنیان را دارد. معاون وزیر جهاد کشاورزی، تدوین الگوی کشت را از دیگر اقدامات در راستای دانشبنیان شدن کشاورزی عنوان کرد و افزود: الگوی کشت را تدوین کردیم تا تمام پژوهشها مبتنی بر الگوی کشت در کشور انجام شود، خوشبختانه برای اولین بار بعد از نیم قرن تدوین الگوی کشت در سازمان تات انجام شد و متعاقب آن، الگوی کشت در شورای عالی آب به ریاست رئیسجمهور تصویب و توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد. خیامنکویی با اشاره به نقش سازمان تات در الگوی کشت تصریح کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وظیفه نظارت بر حسن اجرای الگوی کشت را بر عهده دارد و برای این منظور در حال تدارک سامانهای هستیم تا پس از ابلاغ در استانهایی که بیشترین نقش را در تامین امنیت غذایی دارند با سازوکارهای مناسب اقدامات لازم را انجام دهیم. وی از ایجاد ۴۰ مزرعه نوآوری الگویی در حوزه کشاورزی خبر داد و یادآور شد: در این ۴۰ مزرعه الگویی، از خبرگان و برگزیدگان بخش کشاورزی در حوزههای مختلف دعوت میشود تا در این مزارع با در اختیار داشتن پهنهها بتوانند دانشی که به دست آوردهاند و سبب شده که از منظر کمی و کیفی افزایش تولید داشته باشند را در حوزههای مختلف دام، طیور زراعت، شیلات و ... به پهنه منتقل کنند. معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر هدفمند کردن پژوهشها، تصریح کرد: برای این منظور پژوهشها را در راستای اولویتهای بخش اجرا پیش ببریم و برای این کار، شورای راهبردی تخصصی ایجاد و معاونین اجرایی وزیر را رئیس شورای راهبردی کردهایم؛ به گونهای که هر شورای راهبردی چندین موسسه تحقیقاتی در اختیارش است و معاون وزیر میتواند نیازهایش را در شورای راهبردی که با حضور روسای موسسه تحقیقات است، جمعبندی کرده و موسسات تحقیقات مکلف هستند تا تحقیقاتی را انجام دهند که در اولویت معاونان اجرایی است. وی در پایان با اشاره به تغییر ریل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گفت: انشاءلله با این روند اتفاقات خوبی در راه است به طوری که امروز شاهد بیش از هفت دستاورد قابل ملاحظه در بخشهای مختلف کشاورزی هستیم.
حرکت تحقیقات کشاورزی از مقالهمحوری به انتقال تکنولوژی در سطح مزرعه
علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی سخنران دیگر این مراسم بود که با بیان این که تحقیقات بخش کشاورزی در دولت سیزدهم از مقالهمحوری به انتقال تکنولوژی در سطح مزرعه در حرکت است، افزود: ۷۰ درصد نیاز کشور در بخش زراعت تعریف شده و همه محصولات اساسی در این حوزه است که مسوولیت ما را سنگین کرده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که باید مشکلات بخش کشاورزی از مزرعه به آزمایشگاه ها و پلتفرمهای تحقیقاتی منتقل شود تصریح کرد: ما در تولید محصولات اساسی رو به جلو هستیم اما میتوانیم با یک تغییر محوری، یافتههای این بخش را با سرعت بیشتری به کشاورزان انتقال دهیم.
وی ادامه داد: کشور در تامین بذر هیبرید برخی از محصولات مشکل دارد که باید بر روی آن برنامهریزی شود زیرا در آینده، دنیا به سمت محصولات هیبریدی حرکت خواهد کرد. مهاجر اضافه کرد: نیاز سالانه کشور به سویا فقط در بخش صنعت طیور ۴.۵ میلیون تن بوده که با توجه به کمآبی کشور باید برای افزایش تولید این محصول برنامهریزی شود. معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت جامعنگری در بخش تحقیقات گفت: جامعنگری را باید در تحقیقات آغاز کنیم؛ زمانی که پژوهشگری بذری را معرفی میکند باید کود و سم مناسب و زمان کاشت و آبیاری آن را نیز ارایه دهد
فعالیت 12 هزار نفر هیات علمی در حوزه کشاورزی
دکتر علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در سخنانی به ارتباط خوب وزارت جهاد کشاورزی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره و به مقایسه بین پژوهش و فناوری و جایگاه کشورمان در سطح بینالمللی پرداخت.
وی با بیان این که ایران از لحاظ شاخص تولیدات علمی، رتبه اول در منطقه و رتبه پانزدهم در جهان را دارد، گفت: کشورمان در حوزه فناوری و نوآوری در سال ۲۰۱۴ رتبه ۱۲۰ را در بین ۱۳۲ کشور داشت که در رتبهبندی سال جاری به رتبه ۵۳ رسیدهایم. معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با اشاره به اجرای طرح یارانه تجاریسازی در کشور، تصریح کرد: ۷۷۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور داریم که حدود دو هزار و ۲۰۰ واحد آنها در پارکهای علم و فناوری مستقر هستند. اکنون ۵۱ پارک علم و فناوری، ۲۶۰ مرکز رشد و ۲۸ مرکز تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی در کشور فعالیت دارند. خیرالدین با اشاره به این که امسال برای جهاد کشاورزی سال بسیار خوبی بوده است، گفت: با همت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، پارک علم و فناوری جهاد کشاورزی را راهاندازی کردیم که یکی از پارکهای موفق است . حمایت کمیسیون کشاورزی از توسعه عملیاتی کردن تحقیقات کشاورزی دکتر سمیه رفیعی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تاکید بر حمایت کمیسیون کشاورزی از توسعه و عملیاتی کردن تحقیقات کشاورزی، گفت: شاهد اجرای تحقیقات بسیار خوبی در حوزه کشاورزی هستیم و این تحقیقات بسیاری از دغدغههای این حوزه مانند "لکه سفید" در تولید میگو و ساخت گردهافشان نخل با هزینه کم برای نخلداران را رفع کرده است.
وی با تاکید بر کاربردی شدن تحقیقات در جهت رفع وابستگی، افزود: الگوی کشت، کلید رفع مشکلات است و وزارت جهاد کشاورزی اهتمام خوبی برای عملی شدن الگوی کشت دارد.
خبر: سید علی میربابایی
1401-09-23
|
|
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی |