logo jihad
logo jihad
شنبه 20  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerمراسم بزرگداشت چهارمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد
مراسم بزرگداشت چهارمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد
مراسم بزرگداشت چهارمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد

 

به نقل از روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در این مراسم بزرگداشت سی امین دوره هفته کتاب وزارت جهاد کشاورزی با شعار "کتاب، دانایی و توانایی کشاورزی" با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام  دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونان سازمان، مدیران کل دفاتر ستادی، محققان و کتابداران موسسه ها و مراکز تحقیقاتی تابعه سازمان دوشنبه 23 آبان سال جاری، در سالن فجر سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.


معرفی آثار برگزیده چهارمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی در حوزه تالیف کتاب، نشر مجلات علمی، ترویجی کشاورزی، نشریه ترویجی، دستنامه و نرم افزار کاربردی از دیگر بخش های این مراسم بود.
دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی توجه به امر ترویج  فرهنگ "کتاب و کتابخوانی" را ضروری خواند و بیان داشت: ثمره کتابخوانی، آگاهی، دانایی و توانایی است و علی رغم تحولات فناوری نیاز به  کتاب و کتابخوانی در بخش کشاورزی به عنوان ابزار مهم آگاهی روز بر کسی پوشیده نیست.
دکتر خیام نکویی با اشاره به نقش امنیت غذایی در توسعه پایدار و اهمیت آن در برقراری امنیت ملی اظهار داشت: شرایط امنیت غذایی به گونه ای است که می بایست این مهم در سرلوحه فعالیت مسئولان کشور قرار گیرد.
دکتر خیام نکویی با اذعان به ظرفیت های علمی کشور و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در بخش کشاورزی، یکی از راه های دانش بنیان کردن کشاورزی را تولید دانش و انتقال آن به بهره برداران خواند و گفت: مولفه تولید دانش ما باید بیشتر و قوی تر عمل کند تا بتوانیم در راستای کشاورزی دانش بنیان حرکت نماییم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به این موضوع که ایران مستندات علمی زیادی در بخش کشاورزی در دنیا دارد و بیش از 300 هزار عنوان کتاب علمی در حوزه کشاورزی داریم که خیلی از آنها نیز به روز است اظهار داشت: دانش بومی در بخش کشاورزی بسیار قابل ملاحظه است و نفوذ و رسوخ دانش  در بخش کشاورزی کشور 10درصد از ظرفیت های بالقوه بهره وری به فعل در این بخش از مسیر دانش بنیان ها دکتر خیام نکویی خواستار تصمیم حاکمیتی در رابطه با اصلاح قانون ارث که اجازه می‌ دهد اراضی کشاورزی خرد شود شد و افزود: به اراضی کشاورزی باید مانند یک کارخانه نگاه شود که امکان خرد شدن آن وجود ندارد. چرا که برخلاف تصور عموم، تعداد بهره برداران بخش کشاورزی از 4میلیون و 300هزار نفر به 4میلیون و 900هزار نفر افزایش یافته است و دلیل آن خرد شدن اراضی است اما باید توجه داشت که دانش در زمین نیم هکتاری رسوخ نخواهد کرد.
حجت الاسلام دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بر شمردن جایگاه ویژه کتاب و کتابت در دین مبین اسلام، به لزوم رونق کتابخوانی در کشور اذعان نمود و بیان داشت: خداوند متعال در قرآن کریم به قلم و آنچه که نوشته می شود سوگند یاد می کند که این مطلب گویای این مفهوم است که کتاب سرچشمه تمام تمدن های بشری و مایه هدایت و آگاهی بشر می باشد و زندگی بشر در حقیقت از آن جا آغاز می شود که خط و کتابت اختراع شد.
دکتر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیان توجه به امر ترویج  فرهنگ "کتاب و کتابخوانی" با اشاره به ضرورت بهره مندی از آثار کتابخوانی در بالفعل کردن ظرفیت های بالقوه اظهار داشت: کتاب مهمترین زیرساخت انتقال دانش است.
دکتر احمدوند تقویت نگاه عالمانه در واکنش به مسائل متنوع سیاسی و اجتماعی را از کارکردهای مهم انس گرفتن با مطالعه و پرهیز از سطحی نگری دانست و خاطر نشان ساخت: اگر کتابخوانی در جامعه ای رشد کرده و جزو جدانشدنی فرهنگ یک کشور شود به راحتی نمی توان مردم را تحت تاثیر شایعه ها و مطالب کذب قرار داد چرا که دانایی و فرزانگی با پذیرفتن گزاره های بدون استناد در مغایرت است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این موضوع که جمهوری اسلامی ایران در طول سالها توجه ویژه ای به تالیف و نشر کتاب داشته است آمار تولید کتاب و مطالعه را در کشور مطلوب خواند و افزود: میانگین مطالعه جامعه فعال کشور به غیر از کتب ادعیه و آموزشی در روز نیم ساعت است که این عدد که سهم نوجوانان و جوانان در آن بیشتر می باشد عدد قابل توجهی در سطح بین المللی است.
وی استمرار افزایش آمار مطالعه را نوید بخش پیشرفت کشور در آینده دانست و با اشاره به آمار 50هزار عنوانی نشر کتاب در قبل از انقلاب گفت: در ماه گذشته آمار چاپ و نشر کتاب در کشور از مرز یک میلیون و هفتصد هزار عنوان عبور کرد اما با توجه به فاصله چشمگیر بودجه ای و توقعات در حوزه فرهنگی کشور، می بایست مسئولان و تصمیم گیران کشوری اهتمام بیشتری به حوزه فرهنگی نمایند.
دکتر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ضمن قدردانی از برگزارکنندگان بزرگداشت سی امین دوره هفته کتاب وزارت جهادکشاورزی و چهارمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی خواستار توسعه علم عامه فهم که همانا تبدیل زبان علمی به زبان ساده برای مخاطبان و تولید محتوا با شناخت و ارزیابی منطق مدیریتی حاکم بر آن در مجله های علمی عمومی برای گسترش دستیابی مردم به یافته های علمی شد.
دکتر حسین فرازمند رئیس ستاد هفته کتاب و رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی با ارائه گزارشی از اقدام های ستاد هفته کتاب کشاورزی در سال 1401 بیان داشت: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان نماینده وزارت جهاد کشاورزی طی سال های متوالی مسئول برگزاری مراسم هفته کتاب بوده است و با پیگیری های به عمل آمده با ستاد هفته کتاب کشور مجوز برگزاری هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی از سال 1398 به این سازمان داده شد و امسال شاهد برگزاری چهارمین دوره این رویداد ملی هستیم.
وی با اشاره به فعالیت های ستاد هفته کتاب سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در سال جاری بیان داشت: این ستاد از اردیبهشت ماه سال جاری تشکیل جلسه داد و راه اندازی پرتال دریافت آثار چهارمین دوره  هفته کتاب کشاورزی و منابع طبیعی در خرداد ماه، اطلاع رسانی به متقاضیان شرکت در جشنواره انتخاب برترین آثار این حوزه،تشکیل کمیته داوران برای انتخاب برترین آثار تالیفی، برپایی نمایشگاه کتب و منابع چند رسانه ای و غیره از جمله اقدام های این ستاد بوده است.
این مراسم با تجلیل از برترین های چهارمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی سال 1401 در بخش های " کتاب برتر و شایسته تقدیر"، "مجله علمی برتر و شایسته تقدیر"، "دستنامه برتر و شایسته تقدیر"، نشریه ترویجی برتر و شایسته تقدیر"، "مجله ترویجی برتر و شایسته تقدیر"، نرم افزار برتر و شایسته تقدیر" و نویسنده پیشکسوت در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی ادامه یافت. حاضران در این مراسم از نمایشگاه کتاب برپا شده در حاشیه مراسم بازدید نمودند.

گفتنی است پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با حضور فعال خود در این نمایشگاه کتب و انتشارات خود را به نمایش گذاشت.

 

 

 
1401-08-24
منبع : روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,675 | بازدید امروز : 320