![]() Please Wait |
![]() رییس پژوهشگاه در آستانه نخستین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی:
گردش مالی جهانی بیوتکنولوژی کشاورزی بالغ بر ۶۰ میلیارد دلار است
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به ضرورت ایجاد پلتفرم تجاری سازی و زنجیره ارزش در حوزه های مختلف کشاورزی اظهار داشت: در نخستین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی که 26 مردادماه برگزار می شود ضمن راهاندازی شبکه و انجمن شتابدهی فناوریهای نوین کشاورزی، قرارداد طرح سالمسازی گیاهان باغی در راستای تشکیل زنجیره ارزش نهال سالم باغی با حمایت معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات علوم باغبانی امضا می شود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر صالحی جوزانی که در نشست برخط تبیین اهداف و برنامههای نخستین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی (NAT) با اعضای هیأت علمی پژوهشگاه سخن میگفت با اشاره به تحولات تکنولوژیکی که در عرصه کشاورزی در جریان است و آینده کشاورزی جهان را متحول خواهد کرد گفت: طبق پیش بینی ها، کشاورزی جهان در سال ۲۰۵۰ بیش از هر چیز تحت تاثیر ۱۴، ۱۵ فناوری جدید قرار خواهد گرفت که بیشترین آنها مرتبط با بیوتکنولوژی است. در حال حاضر بیوتکنولوژی در بین پنج فناوری برتر در دنیا، با کسب ۳۲ درصد کل گردش مالی جهانی این فناوری ها در رتبه اول قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: گردش مالی جهانی بیوتکنولوژی بالغ بر ۶۰۰ میلیون دلار است که بیش از ۱۰ درصد آن به بیوتکنولوژی کشاورزی اختصاص دارد. بدین ترتیب اگر بخواهیم طبق هدفگذاری اسناد بالادستی، سه درصد بازار جهانی زیست فناوری را در اختیار بگیریم باید سهم خود در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی را به حدود ۱.۸ تا دو میلیارد دلار افزایش دهیم.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که این پژوهشگاه با این که تنها حدود 21 سال از تاسیس آن می گذرد توانسته به هاب بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور تبدیل شود، اظهار داشت: طی دو دهه فعالیت پژوهشگاه بالغ بر 700، 800 پروژه تحقیقاتی در پژوهشگاه اجرا شده که به ایجاد 70 دانش فنی و به تبع آن انعقاد 35 قرارداد انتقال فناوری منجر شده که از بین آنها تاکنون حدود هفت، هشت فناوری به مرحله تجاری سازی رسیده است؛ البته، ظرفیت ما بسیار فراتر از این آمار است که امیدواریم با تغییر رویکردی که می دهیم شاهداثربخشی بیشتر تحقیقات پژوهشگاه باشیم.
دکتر صالحی جوزانی با بیان این که نامگذاری امسال به عنوان سال «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» در صورتی که به درستی از آن استفاده شود، فرصتی بزرگ برای ارتقای جایگاه پژوهشگاه و در صورت کم توجهی، تهدیدی جدی در این زمینه است، اظهار داشت: باید از این فرصت برای رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خود استفاده کنیم و در عین حال اولویت ها و سیاستها را طوری تعریف کنیم که با تغییرات مدیریتی دستخوش تغییر نشود. جهتدهی کامل پروژه ها به سمت اولویت های کشور، تقویت ارتباط با بخش خصوصی و معاونت های اجرایی و کمک به شکل گیری زنجیره ارزش در این حوزه که از موانع تجاری سازی دستاوردهای پژوهشگاه در سال های گذشته نیز بوده از جمله تدابیری است که می تواند به توسعه وارتقای اثربخشی پژوهشگاه کمک کند.
وی با ابراز خرسندی از اتفاقات یکی، دو سال اخیر در زمینه شکل گیری پلتفرم های تجاری سازی با توسعه مراکز رشد و نوآوری اظهار داشت: در خود این پژوهشگاه هم ضمن تقویت مرکز رشدی که در پژوهشکده منطقه ای بیوتکنولوژی جانوری در رشت داریم درصددیم یک طبقه از ساختمان جدید پژوهشگاه در کرج و همچنین ساختمان پژوهشکده مشهد را به ایجاد مراکز نوآوری اختصاص دهیم. در این راستا از اعضای هیات علمی و محققان پژوهشگاه درخواست دارم در صورتی که دستاوردی قابل تجاری سازی دارند نسبت به ثبت شرکت دانش بنیان اقدام کنند و پژوهشگاه نیز آمادگی دارم در روند تجاری سازی دستاوردها به آنها کمک کند. رویکرد ما این است که برنامه ها بیشتر طرح محور بوده و کمتر به سمت پروژه های تحقیقاتی مستقل برویم تا زمینه همکاری با بخش خصوصی، معاونت های اجرایی و موسسات تحقیقاتی دیگر وجود داشته باشد.
دکتر صالحی جوزانی با اشاره به برگزاری نخستین رویداد
از سلسله رویدادهای فناوری های نوین کشاورزی که ۲۶ مردادماه جاری با محوریت بذر و کشت بافت گیاهی، زیست فناوری گیاهی، کشاورزی عمودی و کشاورزی دقیق و هوشمند در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار میشود، اظهار داشت: از جمله اهداف برگزاری رویدادهای فناوریهای نوین کشاورزی، شبکهسازی در این حوزه است که در این راستا درصدد راهاندازی شبکه و انجمن شتابدهی فناوریهای نوین کشاورزی هستیم. طبق برنامه ریزی صورت گرفته، همزمان با رویداد ۲۶ مردادماه نسبت به انعقاد تعدادی قرارداد همکاری و افتتاح چند برنامه مهم از جمله طرح سالمسازی گیاهان باغی برای وزارت جهاد کشاورزی اقدام خواهد شد.
وی افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته پس از رویداد اول، دو رویداد دیگر را نیز تا پایان سال در حوزه بیوتکنولوژی میکروبی و صنایع غذایی و همچنین فناوری نانو یا بیوتکنولوژی دامی برگزار خواهیم کرد.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: امیدواریم تا پایان امسال حداقل 20 قرارداد با بخش خصوصی داشته باشیم و روزی را می بینیم که با 100 شرکت خصوصی و معاونت های اجرایی و بخش های مختلف قراردادهایی در زمینه تولید و انتقال دانش فنی خواهیم داشت.
در ادامه این نشست برخط، دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز توضیحاتی را در خصوص برنامه های تدارک دیده شده در نخستین رویداد فناوری های نوین کشاورزی (NAT) ارائه داد.
به گفته وی، این رویداد با هدف کلان حمایت از شرکت های دانش بنیان و فعالان حوزه فناوری های نوین کشاورزی به همت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری و با حضور بازیگران مختلف اکوسیستم نوآوری کشاورزی برگزار میشود.
تشکیل و تکمیل زنجیره های ارزش کشاورزی با توسعه، ترویج(انتشار) و هم افزایی فناوری های نوین کشاورزی (تحقیق و توسعه، طراحی محصول، تامین مواد اولیه، تولید، توزیع، بازاریابی و ارائه خدمت به مصرف کننده نهایی)، ترویج و توسعه روش های نوآوری و تحقیق و توسعه باز فیمابین بخش خصوص و مرکز تحقیقاتی و پژوهشی با حمایت نهاد پشتیبان و افزایش عملکرد در تولید و ارائه خدمت با بهره گیری از ظرفیت های موجود در فناوری های نوین کشاورزی از دیگر اهداف رویدادهای فناوری های نوین کشاورزی است.
آزادی در پایان خاطرنشان کرد: از جمله برنامه های در نظر گرفته شده برای نخستین رویداد فناوری های نوین کشاورزی که 26 مردادماه از ساعت 9 تا 18 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران سالن 37A برگزار می شود بازدید مدیران، فناوران و بازیگران کلیدی از نمایشگاه حضوری با مشارکت شرکت ها، مراکز تحقیقاتی، استارت آپها و شتاب دهنده های بخش کشاورزی، برپایی دو پنل گفت و گو در راستای بررسی، شناسایی و ارائه راهکار برای رفع چالش های صنعت بذر و کشت بافت جمهوری اسلامی ایران و ملاقات ها و نشست های B2B با محوریت هم افزایی و توسعه فناوری هاست.
1401-05-22
|
|
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی |