logo jihad
logo jihad
شنبه 20  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerبیست و پنجمین شماره «خبرنامه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» منتشر شد
بیست و پنجمین شماره «خبرنامه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» منتشر شد
بیست و پنجمین شماره «خبرنامه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» منتشر شد

 


  بیست و پنجمین شماره «خبرنامه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» شامل مجموعه اخبار و گزارش‌ها از فعالیت‌ها و رویدادهای  این پژوهشگاه در بهار 1401 منتشر شد.


  به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بیست و پنجمین شماره خبرنامه که به مدیر مسئولی دکتر صالحی جوزانی، رییس و سردبیری مهندس سیدعلی میربابائی، مدیر روابط عمومی پژوهشگاه منتشر شده، اخبار و گزارش هایی چون بازدید وزیر جهاد کشاورزی از پژوهشکده متابولیت های ثانویه، برگزاری نشست اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، برگزاری نخستین جلسه مشترک موسسات تحقیقات کشاورزی ایران و برزیل، دستیابی محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی به 11 فناوری و دانش فنی جدید، اعلام آمادگی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برای همکاری با سازمان اسلامی امنیت غذایی، نشر کتب علمی به قلم همکاران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، گزارش سلسله سخنرانی های علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در فصل بهار، سلسله بازدیدهای بهاره از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و پژوهشکده های منطقه ای، برگزاری کارگاه آموزشی کشت سلول در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری، انتقال دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگاه به عرصه تولید با همکاری شرکت سهامی زراعی گلپایگان، انتصاب روسای کمیته های راهبردی فناوری نانو کشاورزی و منابع طبیعی استان ها، دهمین اجلاس متعهدین پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا با مشارکت جمهوری اسلامی ایران و تجهیز گلخانه تحقیقاتی شماره یک پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درج شده است.
در بخشی از سرمقاله این شماره از خبرنامه با عنوان «فصل شکوفایی فناوری ها در عرصه کشاورزی» آمده است:
 «نامگذاری امسال به عنوان سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»، چنان که انتظار می‌رفت بارقه های امید به حرکت‌های بزرگ در عرصه اقتصاد و تولید دانش بنیان را در پی داشت. در همین سه ماهه نخست سال با هماهنگی مجلس و دولت مقررات و آیین نامه‌های جدیدی در راستای حمایت از  شرکت‌های دانش بنیان به تصویب رسیده و تلاش شده مسیر توسعه فعالیت‌های دانش بنیان حتی الامکان هموارتر شود.
در بخش کشاورزی هم که خوشبختانه با تاکید مقام معظم رهبری بر دانش بنیان شدن این حوزه، مورد توجه ویژه مسوولان امر قرار گرفته اتفاقات بزرگی در شرف وقوع است. 
هدفگذاری بخش کشاورزی برای کسب سهمی حداقل 20 درصدی از مجموع شرکت های دانش بنیان، افتتاح پارک های علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی که نقطه عطفی در تاریخ کشاورزی کشور است، برنامه راه اندازی ۱۰ دهکده نوآوری و فناوری با همکاری وزارت علوم که قرار است میزبان هزار شرکت دانش بنیان باشند، احیای کمیته راهبری فناوری نانو کشاورزی و منابع طبیعی و فعال شدن کمیته‌های استانی آن در سراسر کشور و ... از جمله اقدامات و برنامه هایی هستند که می توانند با رسوخ دانش و فناوری، خونی تازه در رگ‌های کشاورزی سنتی و فرتوت کشور جاری کنند.
در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان موتور محرک توسعه فناوری های نوین در بخش کشاورزی نیز برنامه های مختلفی برای توسعه و تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری های جدید در حال اجراست که از جمله آنها تدارک برگزاری سلسله نشست های تجاری و توسعه ای زیست فناوری کشاورزی که نخستین دوره آن قرار است ۲۶ مرداد در تهران برگزار ‌شود، ارایه بسته‌های دانش بنیان در چهار سطح (از پژوهش کاربردی و فناورانه با مشارکت بخش خصوصی تا تجاری سازی دانش فنی انتقال یافته به بخش خصوصی) و تاسیس مراکز رشد و نوآوری است که امید می رود دو مرکز تا پایان امسال راه اندازی شوند. 
خوشبختانه، دکتر ساداتی نژاد، وزیر محترم جهاد کشاورزی و دکتر خیام نکوئی، معاون محترم وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز طی بازدیدی که اواخر خردادماه از پژوهشکده متابولیتهای ثانویه و نمایشگاه دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری پژوهشگاه داشت از فعالیتهای این پژوهشگاه در حوزه دانش بنیان و تولید ثروت در بخش کشاورزی تقدیر کردند که نشان از حرکت موفق و هماهنگ پژوهشگاه با سیاست های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دارد. 
با همه تهدیدها و نگرانی هایی که در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی کشور وجود دارد، در ماه های اخیر شاهد رویکردها و حرکت هایی امیدبخش در مسیر تحقق کشاورزی دانش بنیان هستیم که نویدبخش دستاوردهایی بزرگ در عرصه پژوهش، فناوری و تجاری سازی تولیدات دانش بنیان است. امید که با استمرار این رویکرد مبارک، هر چه زودتر شاهد به بار نشستن ثمرات شیرین آن در رونق و بهره وری هر چه بیشتر حوزه های مختلف کشاورزی و صنایع وابسته باشیم» 
  این خبرنامه در 70 صفحه هم اکنون در صفحه اطلاع رسانی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به نشانی: www.abrii.ac.ir  در دسترس می باشد.
  شماره بعدی خبرنامه، ویژه تابستان 1401، اوایل پاییز منتشر خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

1401-05-01
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,755 | بازدید امروز : 400