logo jihad
logo jihad
 یکشنبه 21  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید جمعی از فعالان حوزه‌های اجرایی و تولیدی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید جمعی از فعالان حوزه‌های اجرایی و  تولیدی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید جمعی از فعالان حوزه‌های اجرایی و تولیدی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

 

 

جمعی از مدیران معاونت های اجرایی جهاد کشاورزی استان و اتحادیه‌های تولیدی کشاورزی و دامداری در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تازه‌ترین دستاوردهای محققان پژوهشگاه در حوزه های مختلف آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این بازدید که توسط مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز و به منطور آشنایی و تعامل نزدیک تر تولیدکنندگان و فعالان حوزه‌های اجرایی با بخش تحقیقات هماهنگ شده بود، مدیرانی از سازمان جهاد کشاورزی و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، معاونت بهبود تولیدات گیاهی و دامی و اداره امور عشایر و اتحادیه ها و تعاونی‌های تولیدی کشاورزی و دامداری استان حضور داشتند.

دکتر مهران عنایتی شریعت‌پناهی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی سخنانی در این نشست با اشاره به رویکرد پژوهشگاه مبنی بر ممانعت از اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مستقل بدون توجه به نیازهای بخش کشاورزی اظهار داشت: تلاش پژوهشگاه، هدفمند کردن حداکثری پروژه‌هاست و معتقدیم که باید بخش تولید در کنار بخش پژوهش باشد و بخش پژوهش هم در جهت رفع نیازهای بخش تولید فعالیت کند.

   وی گفت: معاونت پژوهشی پژوهشگاه با تمام توان در خدمت تولید است و درخواست داریم که نیازهای خود را به پژوهشگاه اعلام کنید و البته امیدواریم در تامین بودجه لازم برای اجرای تحقیقات مرتبط با این نیازها بتوانیم از معاونت های اجرایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت های لازم را دریافت نماییم.

دکتر ناخدا، رییس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه نیز که تحقیقات وسیعی در حوزه کشت گیاهان جایگزین دارد با اشاره به اهمیت بحث پایداری سرزمین و زیانهای ناشی از غفلت از این مسأله اظهار داشت: متاسفانه در بخش کشاورزی به این مهم توجه نشده و دهه‌ها شاهد کشت گیاهانی پر آب بر بوده ایم و امروز با شرایطی مواجه شده‌ایم که با جدی شدن بحران کمبود آب، ناگهان از کشاورزان می خواهیم که کشت محصولات پر آب بر را متوقف کنند در حالی که باید به ملزومات علمی و عملی این مسأله توجه کرد.

وی گفت: گیاهانی مانند ارزن و سورگوم به عنوان گیاهان علوفه ای و دانه ای کم آب بر و سازگار با شرایط تغییر اقلیم، جایگزین های مناسبی برای علوفه و دانه ذرت در شرایط سخت محیطی برای تامین علوفه و خوراک دام و طیور می باشند. ولی اگر ما بر جایگزینی ذرت با گیاهانی مانند سورگوم و ارزن تاکید داریم، باید ضمن ارایه بسته های جامع مدیریت مزرعه این گیاهان به کشاورزان، به مسأله کم تر بودن انرژی حاصل از این گیاهان در مقایسه با ذرت و تاثیر آن بر تولیدات دامی هم توجه کنیم و با دادن سوبسید از تولیدکنندگان حمایت کنیم. از سوی دیگر، کارخانجات صنایع لبنی نیز باید مجاب شوند تا شیر را بر اساس کیفیت و درصد چربی و ماده خشک از دامدار بخرند و نه صرفا بر اساس کمیت.

ناخدا با اشاره به پروژه ها و دستاوردهای متعدد محققان پژوهشگاه در زمینه افزایش بهره‌وری، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و تبدیل دورریزهای کشاورزی به محصولات باارزش گفت: از جمله دستاوردهای پژوهشگاه برای کاهش ضایعات استفاده از انواع میکروارگانیسم ها و سویه های میکروبی برای تولید ارزش افزوده از ضایعات و پسماند از جمله تولید بیوکمپوست و اسید هیومیک و همچنین تولید باکتری‌های اسید لاکتیک برای بهبود محصولات سیلویی است که توسط محققان بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه صورت گرفته است.

مهندس ثابت، مدیرعامل اتحادیه دامداران هم در سخنانی با اشاره به تجربه کشت برخی گیاهان جایگزین توسط برخی واحد‌های دامداری برای تامین علوفه که به دلیل برخی مشکلات به زیان این واحدها بوده است، اظهار داشت:  اتحادیه آمادگی دارد از پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه کشت این گیاهان حمایت کند و البته در کنار بحث‌های ترویجی باید از طریق بیمه و سایر تدابیر حمایتی از واحدهایی که در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند پشتیبانی کرد. البته در استان البرز زمینهای تحقیقاتی زیادی وجود دارد که می‌تواند در این قبیل پروژه‌ها استفاده شود.

وی در ادامه به عنوان یکی از مشکلات دامداران به شیوع مگس و مشکلات استفاده از سموم در این زمینه اشاره کرد که دکتر ناخدا اظهار داشت: در این ارتباط پروژه ای در پژوهشگاه داریم که بر اساس زیست مهارگرهای پایدار شده با ترکیبات نانویی است که پایلوت آن در دو واحد بزرگ کشت و صنعت در کشور در دست اجرا می باشد و با اثرات ضدتغذیه‌ای بر لارو مگس با این معضل مقابله می‌کند. ناخدا افزود در صورت تمایل دامداران استان ما می توانیم این پروژه را در یکی از دامداری های منتخب استان البرز نیز به صورت پایلوت اجرا نماییم.

در این جلسه آقایان مهندس اکبریان کشاورز دامدار و آقای مهندس عطری از اتحادیه دامداران توضیحاتی را در زمینه مشکلات کشاورزان و دامداران استان از جمله تامین نهاده ها و همچنین برنامه های دانش بنیان برای بهبود تولیدات دامی و مدیریت گله های گاو شیری ارایه نمودند.

همچنین آقای مهندی عیسی زاده مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی استان ضمن ارایه گزارشی از صنایع تبدیلی در استان، به اهمیت استقرار زنجیره کامل ارزش در محصولات زراعی و باغی به منظور تولید اشتغال مولد در استان، بهبود معیشت کشاورزان و بهره برداران و کاهش ضایعات و پسماند اشاره و بر حمایت و آمادگی کامل آن مدیریت برای همکاری با پژوهشگاه و واحدهای تولیدی استان برای استقرار صنایع وابسته به منظور تولید انواع فرآورده های غذایی هوشمند و فراسودمند از گیاهان جایگزین کم آب بر تاکید کردند.

در این جلسه حضار بر لزوم ارتباط مستمر واحدهای تولیدی با موسسات پژوهشی برای حل چالش های تولید تاکید کردند. خانم مهندس اکبری مدیر هماهنگی ترویج استان با توجه به تشکیل قرارگاه کشاورزی دانش بنیان در استان البرز به عنوان دبیر این قرارگاه اظهار امیدواری کردند که این جلسات بزودی به صورت مستمر برگزار شوند.

 

  

  

  

  

  

 

 

 

خبر: علی شمس

عکس:حسن سمیعی

 

 

1401-03-31
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,965 | بازدید امروز : 200