هفتمین جلسه کارگروه اطلاعات توالی دیجیتال در منابع ژنتیکی مرجعیت ملی کنوانسیون تنوع زیستی، روز چهارشنبه هفتم اردیبهشت ماه جاری به ریاست رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و با حضور متخصصان و صاحبنظران این حوزه به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، این کارگروه با توجه به اهمیت اطلاعات توالی دیجیتال در منابع ژنتیکی و ضرورت تسهیم عادلانه و منصفانه مزایای حاصل از آن که در دستور کار اجلاسهای بینالمللی متعدد از جمله کنوانسیون تنوع زیستی نیز قرار دارد، ذیل مرجعیت ملی کنوانسیون تنوع زیستی تشکیل شده است.
در هفتمین جلسه این کارگروه که صبح روز چهارشنبه برگزار شد، موضوع محدوده تعریف اطلاعات توالی دیجیتال مورد بحث و بررسی اعضای کارگروه قرار گرفت. از آنجا که با وجود برگزاری جلسات متعدد بینالمللی در این حوزه، تعریف دقیقی از این موضوع ارایه نشده، این موضوع نیز بسیار مهم و پرچالش است. اینکه منافع ملی کشورمان در این زمینه در صورتی بیشتر حفظ خواهد شد که محدوده تعریف این مفهوم را گستردهتر در نظر بگیریم یا محدودتر، مسئلهای است که اعضای این کارگروه به دنبال تصمیمگیری در این مورد هستند.
کارگروه اطلاعات توالی دیجیتال در آبان ماه 1400 ذیل مرجعیت ملی کنوانسیون تنوع زیستی و به ریاست دکتر گلکاری، رئیس وقت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و دبیری دکتر سمیرا کهک آغاز به کار کرد و در سال گذشته شش جلسه با حضور متخصصین مرتبط برگزار کرد.
موضوع اشتراک عادلانه و منصفانه منافع حاصل از استفاده از اطلاعات توالی دیجیتال در منابع ژنتیکی که از مباحث مهم مطرح در مذاکرات ذیل کنوانسیون تنوع زیستی است در پانزدهمین اجلاس متعاهدین کنوانسیون تنوع زیستی که در سال جاری در کشور چین برگزار خواهد شد، تعیین تکلیف خواهد شد. از این رو متخصصان کشورمان با محوریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی جهت تعیین مواضع ملی در این کارگروه گرد هم آمده اند تا مواضع ملی را با در نظر گرفتن جوانب امر تعیین کنند.
این جلسات جهت بررسی اسناد مربوطه ادامه خواهند داشت.
