logo jihad
logo jihad
 یکشنبه 21  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerنخستین جلسه ایجاد پلتفرم مشترک متابولومیکس در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد
نخستین جلسه ایجاد پلتفرم مشترک متابولومیکس در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد
نخستین جلسه ایجاد پلتفرم مشترک متابولومیکس در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد

 

نخستین جلسه ایجاد پلتفرم مشترک متابولومیکس با مشارکت بخش های تحقیقاتی فیزیولوژی مولکولی و ژنومیکس در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد. 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، هدف از تشکیل این پلتفرم، ایجاد بستری برای انجام مطالعات متابولومیکس در حوزه های مختلف گیاهی، جانوری و میکروبی و ارایه خدمات کاربردی در بخش کشاورزی با استفاده از توان علمی و فنی و تخصصی اعضای هیات علمی پژوهشگاه، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ملی و بین المللی مرتبط و همچنین افزایش تعاملات علمی بین المللی و ظرفیت سازی در این حوزه تخصصی می باشد.

در ابتدای این جلسه، دکتر بابک ناخدا، رییس بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه ضمن تشکر و خیر مقدم به همکاران حاضر در جلسه با برشمردن اهمیت پرداختن به موضوع مطالعات متابولومیکس در چارچوب بیوتکنولوژی و به عنوان یکی از ارکان مهم حوزه زیست فناوری سامانه ای از تمام همکاران متخصص در این حوزه برای مشارکت و بهره برداری موثر از زیرساخت و امکانات موجود در بخش فیزیولوژی مولکولی برای انجام مطالعات متابولومیکس دعوت کرد.

در ادامه، حاضران در جلسه نظرات خود را در خصوص اهمیت و جنبه های کاربردی موضوع و نحوه تعامل با متخصصان و مجموعه های مرتبط ملی و بین المللی در این حوزه بیان داشتند. در ادامه مقرر شد دکتر پرویز مرادی که به تازگی از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان به جمع همکاران پژوهشگاه پیوسته اند با همکاری دکتر هداوند و خانم نصرالهی ضمن تهیه فهرست امکانات و تجهیزات موجود در بخش و سایر امکانات مورد نیاز برای به کارگیری در این پلتفرم، پیش نویس اساسنامه این مجموعه را طی مذاکره با موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی و بررسی نمونه های مشابه موجود در موسسات بین المللی برای طرح در جلسه بعدی و ارایه به هیات رییسه پژوهشگاه تهیه کنند.

همچنین در این نشست تاکید شد که در روند راه اندازی این پلتفرم مشترک از تخصص دانشمندان ایرانی مقیم خارج از کشور نیز بهره گرفته خواهد شد. گفتنی است، متابولومیکس به بررسی یا شناسایی  تمام مولکول های کوچک و یا متابولیت ها در یک سلول، بافت و یا ارگانیسم معین می پردازد. هدف متابولومیکس تحصیل دانش و درک میزان تراکم و چگونگی تغییرات متابولیت های درون سلول و بافت یک موجود زنده است تا بر مبنای شناخت مولکول های موثر در ایجاد بیماری و راه های جلوگیری از آن برای درمان بیماری اقدام کرد.

 

  

 

 

1401-02-06
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,854 | بازدید امروز : 89