logo jihad
logo jihad
 یکشنبه 21  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerکتاب «مهندسی متابولیک» تالیف محقق پژوهشگاه منتشر شد
کتاب «مهندسی متابولیک» تالیف محقق پژوهشگاه منتشر شد
کتاب «مهندسی متابولیک» تالیف محقق پژوهشگاه منتشر شد

 

کتاب «مهندسی متابولیک» تالیف دکتر منصور امیدی، استاد دانشگاه تهران و آرش مختاری، کارشناس پژوهشکده متابولیت‌های ثانویه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی منتشر شد.

 به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پیشگفتار این اثر که توسط دانشگاه تهران منتشر شده، آمده است: «مهندسی متابولیک در سطح ژنتیکی برای تولید مواد دارویی، صنعتی و سوخت مدنظر است. مهندسی متابولیک، تلفیق روش‌های زیست‌شناسی مولکولی و ابزار تحلیل کامپیوتری و محاسباتی است که امکان انتخاب منطقی اهداف اصلاح ژنتیکی را از طریق اندازه‌گیری و کنترل جریان متابولیک فراهم می‌کند. هدف، شناسایی ژنوتیپ خاص یا دستورزی‌های محیطی است که به بهبود عملکرد و بهره‌وری فرآیندهای بیوتکنولوژی منجر می‌شود.
گیاهان دارویی، مهم‌ترین منبع برای تولید داروهای طبیعی و شیمیایی‌اند. ابزارهای بیوتکنولوژی برای انتخاب، تکثیر و حفظ ژنوتیپ‌های برتر گیاهان دارویی از اهمیت بالایی برخوردارند و روش‌های متنوع از کشت سلولی تا مهندسی ژنتیک می‌توانند در خدمت مهندسی متابولیسم محصولات اولیه و ثانویه قرار گیرند و تولید مواد زیست‌فعال را بهبود بخشند. 
این کتاب با گیاهان دارویی و نقش بیوتکنولوژی در حوزۀ تولید گیاهان دارویی در شرایط درون شیشه و بهبود پتانسیل ژنتیکی آنها از لحاظ تولید متابولیت‌های ثانویه ارزشمند شروع و در ادامه، بخش‌های مجزا در ارتباط با اصول اولیۀ مهندسی متابولیک، مهندسی متابولیت‌های اولیه و ثانویۀ گیاهی و مهندسی متابولیک در پلاستیدها ارائه می‌شود. همچنین، مطالبی در حوزۀ مهندسی متابولیک سیستم‌ها همچون استفاده از ریبوسوئیچ‌ها، نقش ابزار بیوانفورماتیک در مهندسی متابولیک و اهمیت مهندسی متابولیک در بهبود کیفیت رژیم غذایی آمده است.»

آرش مختاری، کارشناس تحقیقات بخش کشت بافت پژوهشکده بیوتکنولوژی متابولیت‌های ثانویه گیاهان زراعی و باغی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی کشاورزی از دانشگاه تهران است.

وی، فعالیت پژوهشی خود در بخش کشت بافت را از سال 1390 با محوریت تکثیر و ریزازدیادی گیاهان شروع کرده و هم‌اکنون در حوزه تولید متابولیت‌های ثانویه از گیاهان دارویی در کشت ریشه‌ مویین، سیستم‌های بیوراکتوری و نیز کشت‌ در محیط‌های کنترل‌شده مشغول پژوهش می‌باشد.

 

 

 

 

1401-01-29
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,862 | بازدید امروز : 97