![]() Please Wait |
![]() عضو هیات علمی پژوهشگاه تاکید کرد
پیشگیری از مخاطرات بقایای سمی نهادههای کشاورزی با جایگزینی عوامل زیستی
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر اکرم صادقی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که روز یکشنبه ۲۶ دی ماه در دوره آنلاین «ضرورت استفاده از عوامل زیستی در کشاورزی» سخن میگفت با اشاره به اهمیت ایمنی و استاندارد بودن سموم و کودها و عوامل رشد گیاهی مورد استفاده در بخش کشاورزی اظهار داشت: نهادههای زیستی برخلاف نمونههای شیمیایی، بقایای سمی در محصولات کشاورزی بر جای نمیگذارند و مصرف آنها مخاطرهای برای کشاورزان و محیط زیست ایجاد نمیکند. وی با اشاره به اصول کشاورزی سازگار با محیط زیست و ویژگیهای محصولات ارگانیک گفت: محققان بخش بیوتکنولوژی میکروبی این پژوهشگاه با توجه به حساسیت و ضرورت کاهش مصرف کودها و سموم شیمیایی در صیفیجاتی مانند خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای که به دلیل تازه خوری بیش از سایر ارقام کشاورزی با مشکل بقایای سموم و عوامل شیمیایی بیماری زا مواجه هستند، از چند سال پیش، تولید محصولات فرموله شده از باکتریهای محرک رشد را در دستور کار قرار دادهاند. با بهره گیری از این محصولات ضمن کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و کاهش باقیمانده نیترات در محصول، عملکرد تولید گلخانه ای محصول خیار تا ۲۵ درصد و گوجه فرنگی تا ۲۰ درصد افزایش مییابد. صادقی با بیان اینکه این محصولات بر پایه باکتریهای بومی با فرمولاسیونی ارزان و هزینه کارگری پایین قابل تولید هستند، خطاب به مروجان و بهرهبرداران بخش کشاورزی گفت: با توجه به کارایی مناسب و وجود مشتری در سراسر کشور، استفاده از محصولات کاملا مقرون به صرفه و سودآور هستند. صادقی با بیان اینکه برخلاف تصور عامه که محصولات مزرعهای را سالمتر از محصولات گلخانهای میدانند، صیفی جات گلخانهای پرورش یافته با این فرمولاسیونهای باکتریایی از نظر سلامت مطابق با استانداردهای بینالمللی هستند، یادآور شد: محصولات فرموله شده بر پایه باکتریهای القا کننده رشد گیاهی که به صورت اختصاصی برای هر یک از صیفی جات خیار و فلفل دلمهای تولید شدهاند، با تقویت سیستم ایمنی گیاه و همچنین بالا بردن میزان جذب مواد مغذی موجود در خاک راندمان کودهای شیمیایی مورد استفاده در گلخانه را افزایش داده و میزان سموم و کودهای شیمیایی مصرفی و در نتیجه بقایای سمی آنها در گیاه را کاهش میدهند. علاوه بر این محصولات حاصل عطر و طعم بهتری نسبت به شاهد بدون باکتری دارند. گفتنی است دوره آنلاین «ضرورت استفاده از عوامل زیستی در کشاورزی»، صبح یکشنبه، ۲۶ دی ماه به همت معاونت آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.
1400-10-26
|
|
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی |