![]() Please Wait |
![]() با اختراع عضو هیات علمی پژوهشگاه محقق شد : سنجش دقیق نیتریت و نیترات آب و محصولات غذایی با رنگسنجی بر پایه نانوذرات
عضو هیات علمی بخش تحقیقات نانو پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی موفق به ثبت اختراع کیت اندازهگیری نیتریت در نمونههای آب و خاک و محصولات غذایی به روش رنگسنجی بر پایه نانوذرات طلا شد. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر فروغ قاسمی که در وبینار هفتگی معرفی تحقیقات اعضای هیات علمی پژوهشگاه سخن میگفت در بیان اهمیت این اختراع گفت: امروزه آلودگی محیط زیست، غذا و آب آشامیدنی توسط یونهای نیتریت و نیترات به یک نگرانی جهانی تبدیل شده است. نیترات به خودی خود یک ماده سمی برای انسان محسوب نمیشود، اما کاهش آن به نیتریت عامل اثرات زیانآور برای انسان و حیوانات شناخته شده است. وی خاطرنشان کرد: نیتریت با تبدیل شدن به ترکیبات سمی و سرطانزای نیتروزآمین، اکسیهموگلوبین را تبدیل به متهموگلوبین میکند که قادر به انتقال اکسیژن نبوده و باعث بروز مشکلات در بدن دام و انسان میشود؛ بنابراین انتخاب روشی بسیار حساس، انتخابی و دقیق برای تعیین نیتریت و نیترات الزامی است. این عضو هیات علمی پژوهشگاه اضافه کرد: در حال حاضر روشهای رنگسنجی برپایه نانوذرات به دلیل قابلیت تشخیص سریع با چشم غیرمسلح و کاربری ساده، برای این منظور مورد توجه قرار گرفته اند. در پژوهش انجام شده هم یک روش رنگسنجی بر پایه خوردگی نانوذرات میله ای طلا برای تشخیص کیفی و کمی نیتریت و نیترات ارائه شده است. قاسمی تصریح کرد: در این روش به دلیل ویژگیهای نوری، شکل قابل تنظیم و پایداری شیمیایی نانومیله های طلا در محیط در حضور نیتریت، طیف گسترده ای از رنگها با شدت قابل تشخیص با چشم ایجاد میشود. در حالی که بسیاری از روشهای ارائه شده دیگر بر اساس تغییر در شدت یک رنگ می باشند که تشخیص چشمی را دشوار میکند. وی با بیان این که کارایی عملی حسگر توسعه یافته در تعیین نیتریت و نیترات در نمونه های آب، عصاره خاک و محصولات غذایی تأیید و کیت ساخته شده بر این اساس به عنوان اختراع ثبت شده است، تصریح کرد: روش جدید پیشنهادی به عنوان یک روش مناسب و قابل رقابت با سایر روش ها از جمله روشهای آزمایشگاهی اندازه گیری نیتریت - نیترات، معرفی شده است.
1400-09-28
|
|
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی |