![]() Please Wait |
![]() نشست مشترک رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان
در راستای بررسی فرصتهای همکاری میان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، نشستی با حضور دکتر گلکاری، رییس پژوهشگاه و مهندس الماسی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این نشست که روز دوشنبه، سوم خرداد ماه با حضور دکتر پورداد، معاون برنامهریزی و پشتیبانی پژوهشگاه و دکتر متقی طلب، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری برگزار شد، دکتر گلکاری، ضمن اشاره به تواناییهای مجموعه پژوهشگاه در زمینههای نانوتکنولوژی، مواد پلیمری، انواع کودها، انواع بذر، انواع محصولات بهاره، مباحث مرتبط با کلزا و حبوبات بر ارتباطات قویتر برای معرفی این توانمندیها تاکید کرد. وی گفت: حضور در شورای تحقیقات استان فرصت مغتنمی است برای اینکه توانایی های پژوهشگاه و پژوهشکده به عنوان شعبهای که در استان گیلان مستقر است، در نظر گرفته شود و ما نیز آماده هستیم در خدمت کشاورزی گیلان باشیم و همچنین در صنایع تبدیلی استان نیز کمک کنیم. رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اگر اراده و خواستی برای انجام یک کار وجود داشته باشد، میتوان مشکلات و موانع را کنار زد، خواستار انعکاس مشکلات و محدودیت های بخش کشاورزی استان به مجموعه پژوهشگاه شد و نیروهای توانمند و علاقه مند مجموعه پژوهشگاه و دستگاه های پیشرفته آن را در خدمت رفع این موانع از نظر فنی دانست. گلکاری همچنین با اشاره به اینکه هدف پژوهشگاه انتقال تکنولوژی و اثربخشی فناوریها در تولید و اشتغالزایی است، کمبود آب در کشور را یادآور شد و بر نگاه اقلیمی در این زمینه و عقلانیت برنامه ریزی برای مصرف بهینه آب با توجه به شرایط خشک و نیمه خشک کشور تاکید کرد. مهندس الماسی، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این دیدار، استان گیلان را بعد از استان البرز دارای بیشترین واحد تحقیقاتی (با 9 مرکز تحقیقاتی) دانست و با اشاره به سابقه خوب همکاری با پژوهشکده در زمینه تکثیر هفت هزار گیاه استویا و کشت آن برای اولین بار در گیلان، تولید ارقام مرکبات مقاوم به بیماری جاروک و نیز تولید ارقام زیتون به رخوت حدودا ده ساله در مجموعه تحقیقاتی استان گیلان اشاره کرد که بیشتر به دلیل محدودیتهای مالی بوده است و همچنین بر تقویت ارتباط با مصرف کنندگان تاکید کرد. وی با ارائه آماری به تواناییهای استان گیلان از جمله تنوع حدود ۷۰ نوع محصول و رتبه های اول تا پنجم کشور در ۲۱ محصول، رتبه پنجم در تولید مرغ کشور و رتبه های بالا در زمینه مرغ اجداد، مرغ مادر، تخم مرغ نطفه دار و کارخانجات تولید خوراک دام به توانمندیهای موجود در زمینه فراوری میوه ها نیز اشاره کرد و مجموعه پژوهشگاه را در این زمینه مستعد همکاری دانست. الماسی با اشاره به توانمندیها و امکانات بسیار عالی پژوهشکده، مشغول به کار بودن آزمایشگاه ها در پژوهشگاه تا پاسی از شب و ارتباط قوی با موسسات و دانشگاه ها را از نقاط قوت مجموعه پژوهشگاه دانست و ابراز امیدواری کرد که از این توانایی ها بیشتر بهره گرفته شود و فعالیتهای علمی در زندگی مردم نقش داشته باشد. دکتر پورداد نیز در این دیدار، به تواناییهای مجموعه پژوهشگاه در زمینه کمک به فراوریهای پس از برداشت اشاره کرد و خواستار اعلام نیازها و سفارشها در این زمینه و همچنین موضوعات دیگر به مجموعه پژوهشگاه شد و تحقیق را برای توسعه و مجموعه پژوهشگاه را با کمک تکنیکهای بیوتکنولوژی، در خدمت انجام فعالیتهای علمی مشترک با موسسات دیگر دانست.
1400-03-04
|
|
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی |