logo jihad
logo jihad
چهارشنبه 24  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerدر آیین تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی عضو هیات علمی پژوهشگاه به عنوان پژوهشگر برگزیده ملی تقدیر شد
در آیین تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی 
عضو هیات علمی پژوهشگاه به عنوان پژوهشگر برگزیده ملی تقدیر شد
در آیین تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی عضو هیات علمی پژوهشگاه به عنوان پژوهشگر برگزیده ملی تقدیر شد


در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی که با حضور مهندس عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد از دکتر مریم هاشمی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان پژوهشگر برگزیده ملی تقدیر شد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این مراسم که علاوه بر سرپرست وزارتخانه، دکتر کاظم خاوازی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مهندس طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی، دکتر خون میرزایی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران،  مهندس درگاهی رئیس سازمان حفظ نباتات و دکتر زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در آن حضور داشتند
از 32 منتخب هفته پژوهش و فناوری سال جاری در بخش پژوهشگر برتر ملی، پژوهشگران برترمرز علم، پژوهشگران برتر یافته محور، پژوهشگران برتر فناور محور، پژوهشگر- مروجان ارشد برتر، رئیسان آزمایشگاه و ایستگاه های تحقیقاتی برتر، حامیان پژوهش و فناوری، پیشکسوتان تحقیقات کشاورزی، ایده پردازان منتخب جشنواره ایده های برتر بخش کشاورزی ، رئیسان برتر موسسه و مرکز تحقیقاتی منتخب با اهدای لوح یادبود تجلیل شد.. 
در این مراسم همچنین 10 دستاورد برتر پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی معرفی و از مجریان آن ها تقدیر شد.
دکتر مریم هاشمی، دانشیار و مدیر بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی تقدیر شد، دانش آموخته دکتری دانشگاه تهران است و از سال 1384 در بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه در زمینه مهندسی فرایندهای زیستی تولید فراورده های میکروبی ،
جداسازی، تعیین ویژگی ها و بهینه سازی تولید متابولیت های میکروبی و تولید محصولات با ارزش افزوده از پسماندهای کشاورزی و صنایع غذایی در سامانه های مختلف تخمیری فعالیت دارد.
تولید انواع آنزیم ها، الیگوساکاریدها، پپتیدهای زیست فعال و رنگدانه  ها  و بهره  برداری از نانوفناوری در صنایع غذایی با هدف کاهش ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی  از جمله زمینه ها و دستاوردهای تحقیقاتی دکتر هاشمی است.  
حجت الاسلام سعیدیان، نماینده ولی فقیه در سازمان طی سخنانی در این مراسم با اشاره به آیاتی از قرآن پیرامون ارزش علم آموزی بیان داشت: از دیدگاه معارف اسلامی و با استناد بر آیات قرآن کریم،  ارزش و اهمیت علم آموزی تا بدان جاست که بعثت پیامبر اسلام با دعوت به خواندن و کسب معرفت آغاز شده است و بارها در قرآن کریم با اشاره به ضرورت انجام تحقیق در کلیه امور  بر عالی بودن مقام عالمان نزد خدای تبارک و تعالی تاکید شده است. 
وی با اشاره به ضرورت تجلیل از پیشکسوتان رشته های علمی، جدیت در امر تحقیق و پژوهش را از ویژگی های بارز مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  دانست و بیان داشت: تجلیل از استادان پیشکسوت و نقد نظریات آنان همراه با تواضع و ادب، انجام تحقیق با انگیزه های الهی و رعایت اصل امانتداری در ارائه نتایج می تواند پژوهشگر را در خلق یک اثر علمی ماندگار که همه مردم از آن منتفع شوند موفق بدارد.
مهندس عباس کشاورز، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی هم با اشاره به ضرورت اجرای تحقیقات کشاورزی در خدمت تقویت تولید داخلی بیان داشت: رویکرد اصلی وزارت جهاد کشاورزی، تقویت تولید داخلی است و باید تمامی اعضای خانواده کشاورزی به خصوص بخش تحقیقات به این رویکرد توجه داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع خودکفایی در تامین غذای مردم در شرایط کنونی کشور تحقیقات را نگین توسعه کشور توصیف کرد و افزود: کشور در شرایط تحریم و فشار خارجی و جنگ اقتصادی جدی است و برای حفظ امنیت غذایی جامعه در این شرایط خاص کشور باید تلاش و همت مضاعف کنیم. 
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی رسالت محققان را در خدمت رفع مشکلات تولیدی کشاورزان و بهره برداران مهم دانست و اظهار کرد: بخش سبزی و صیفی از جمله قسمت های اشتغالزای بخش کشاورزی است که لازم است آسیب پذیری تولید در این بخش با تامین بذر محصولات مختلف کشاورزی از محل تحقیقات رفع شود و با جلب مشارکت بخش خصوصی وابستگی را کاهش بدهیم.
کشاورز ضرورت اتخاذ جامع نگری  در رویکرد مدیریتی بخش کشاورزی  را یادآور شد و تصریح کرد: در بخش کشاورزی و رویکرد کاهش وابستگی ها حتما باید به مسایل فرآیندی نگاه کنیم چراکه مباحث تحقیقاتی، آموزشی، ترویجی، بازاریابی و  مجموعه فرآیندی است که باید باهم دیده شود.
وی با تاکید بر ضرورت بهره مندی از ظرفیت های پژوهشی سایر دستگاه ها از جمله وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان ساخت: تجربه جهانی نشان داده است، بروز خلاقیت ها، نوآوری ها و اختراعات راهگشا عمدتا در شرایط سخت و محدودیت ها بدست می آید و لازم است در شرایط حساس کنونی که کشور در تحریم های بی سابقه قرار گرفته است برای ارتقا بخش کشاورزی  و تبدیل این محدودیت به فرصت با تکیه به ظرفیت های درونی تلاش کنیم. 
کشاورز وضعیت تولید در بخش کشاورزی را در حال حاضر مطلوب قلمداد کرد  و اظهار داشت: در دو سال گذشته رشد اقتصادی بخش کشاورزی اقتصاد کشور را نجات داد؛ لذا لازم است هر تصمیمی که برای بخش کشاورزی می‌گیرید مراقب کسب و کار کشاورزان باشید و محافظت از منابع طبیعی کشور و توجه به بازار را در دستور کار داشته باشید و در همه موارد تامین امنیت غذایی را در اولویت قرار دهید.
دکتر کاظم خاوازی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هم با اشاره به شعار امسال وزارت جهاد کشاورزی در هفته پژوهش که "پژوهش و فن‌آوری پیامد محور، ضامن رونق تولید و امنیت غذایی" است، اظهار داشت: تحقیقات تقاضا محور   پیش نیاز پژوهش و فناوری پیامد محور است و باید سعی کنیم در این راستا پیش برویم.
وی از شیوه ای نوین بر مبنای مشارکت ذینفعان در  معرفی دستاوردهای برتر  هفته پژوهش سال جاری این سازمان خبر داد و افزود: نهادینه سازی تحقیقات تقاضا محور با تکیه بر ارتقای مشارکت ذینفعان از رویکردهای مهم پژوهشی سازمان است؛ بر این اساس معاونت پژوهش و فناوری سازمان با ابتکار عمل در تغییر شیوه سنتی سابق، امسال معرفی دستاوردهای برتر پژوهشی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را ترتیب اثر دادن آراء نمایندگانی از بخش های خصوصی، دانشگاهیان و معاونت های اجرایی وزارت جهادکشاورزی و بهره مندی حداکثری از مشارکت ذینفعان به شایستگی انجام داد.  
خاوازی اصل پیامدمحوری در انتخاب برگزیدگان هفته پژوهش سال جاری  را مورد توجه قرار داد و گفت: در سال جاری، پژوهشگران برگزیده هفته پژوهش  از بین محققانی که فاقد پست مدیریتی (تا سطح معاون موسسه یا مدیر کل ستادی) هستند، انتخاب شدند. در واقع این پژوهشگران، منتخبان در سطح سازمان هستند و روش سابق که به صورت اختصاص سهمیه به هر موسسه و مرکز برای انتخاب پژوهشگر برتر  عمل می شد کنار گذاشته شد. 
وی برگزاری جشنواره ایده های برتربخش کشاورزی را از دیگر اقدام های این سازمان در راستای جلب مشارکت بخش خصوصی اعلام داشت و افزود: همزمان با انتشار فراخوان ایده های برتر کشاورزی در خرداد ماه سال جاری، 630 ایده به دبیرخانه جشنواره ایده ارسال شد که پس از بررسی های اولیه 297 ایده به مرحله داوری دقیق راه یافت و در این مرحله ایده ها از نظر علمی- فنی، اقتصادی و کاربردی بودن مورد ارزیابی قرار گرفت و نهایتا 26 ایده برگزیده شده ، به کارگاه توانمند سازی راه یافت. صاحبان این ایده ها طی دو ماه با مدل های مختلف کسب و کار آشنا شدند و در نهایت 10 ایده برتر، پس از ارائه آموزش های تخصصی مدل های کسب و کار ، توسط بنگاه های اقتصادی و صاحبان سرمایه برای پیگیری و سرمایه گذاری انتخاب شدند. 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

عکس : حسن سمیعی

 

1398-09-25
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 537,149 | بازدید امروز : 301