logo jihad
logo jihad
چهارشنبه 01 مرداد 1404
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید محقق بین المللی هندی حوزه فیزیولوژی مولکولی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید محقق بین المللی هندی حوزه فیزیولوژی مولکولی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید محقق بین المللی هندی حوزه فیزیولوژی مولکولی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

 

بازدید محقق بین المللی هندی حوزه فیزیولوژی مولکولی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

رئیس دپارتمان دانشگاه دهلی هند و از محققان بین المللی حوزه فیزیولوژی مولکولی، چهارشنبه، 10 مردادماه 97 از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کرد و با دستاوردها و اقدامات پژوهشگاه به ویژه تحقیقات انجام شده در حوزه برنج آشنا شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، پروفسور سارادهی، رئیس دپارتمان دانشگاه دهلی هند که به عنوان سخنران مدعو در یک دوره آموزشی در رشت به ایران سفر کرده، از بخش های تحقیقاتی پژوهشگاه، بازدید کرد و در هر بخش روسا، اعضای هیات علمی و کارشناسان آزمایشگاه ها و بخش های تحقیقاتی، توضیحات لازم را درباره دستاوردهای پژوهشگاه ارائه کردند.

دکتر عباس شهدی کومله، رئیس و هماهنگ کننده مرکز منطقه ای تحقیقات و آموزش برنج آسیای مرکزی و غربی که این محقق و استاد دانشگاه دهلی را در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همراهی می کرد، نیز در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه اظهار داشت: پروفسور سارادهی، اگرچه رئیس دپارتمان دانشگاه دهلی هند با تخصص فیزیولوژی است اما کار اصلی وی، تیم ورک و گردهم آوردن محققانی از رشته های مختلف در حوزه های فیزیولوژی ژنتیک و... است تا با همکاری آنها پروژه های کلان را در حوزه کشاورزی با کشورهای مختلف تدوین و  اجرا نماید.

وی با بیان اینکه تحقیقات این پژوهشگر بین المللی از خاک شروع می شود و تا به عملکرد گیاه می رسد، گفت: سارادهی به عنوان سخنران و مدرس دوره آموزشی بین المللی مولکولی برنج که از 8 مردادماه 97 به مدت یک هفته در رشت برگزار می شود، در ایران حضور یافته است و درباره اصلاح مولکولی برنج سخنرانی می کند.

شهدی با اشاره به اینکه وی برای اولین بار در ایران حضور یافته است، خاطرنشان کرد: به پیشنهاد وی، قرار شد بازدیدی از ظرفیت های موسسات تحقیقاتی در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی انجام شود تا در آینده به اجرای پروژه های مشترک در ایران و سایر کشورها بینجامد.

رئیس و هماهنگ کننده مرکز منطقه ای تحقیقات و آموزش برنج آسیای مرکزی و غربی تصریح کرد: این محقق هندی،  بعد از مشاهده توانمندی های موجود در ایران، پروژه هایی را با اروپا، ژاپن و سایر کشورها در حوزه های مرتبط تعریف و تدوین می کند تا براساس توانمندی مشترک، مبنای کار مشترک فراهم شود.

گفتنی است دوره آموزشی بین المللی مولکولی برنج با حضور کارشناسان برنج از هشت کشور شامل ایران، افغانستان، تاجیکستان، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، ترکیه و آذربایجان برگزار شده و کارشناسان ازبکستان و ترکمنستان در این دوره آموزشی غایب هستند. هدف این دوره آموزشی، تبادل اندیشه و دانش و استفاده از تجربیات متقابل در زمینه تحقیقات مرتبط با برنج است. افزایش تولید، حداکثر بهره از حداقل زمین، کاهش مصرف مواد شیمیایی و استفاده از ارقام پر محصول از مهم ترین مسایل مورد بررسی در این دوره است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1397-05-10
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 553,162 | بازدید امروز : 176