logo jihad
logo jihad
سه شنبه 31 تیر 1404
dividerآرشیو اخبارdividerکارگاه آموزشی «آیین نگارش و مکاتبات اداری» در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد
کارگاه آموزشی «آیین نگارش و مکاتبات اداری» در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد
کارگاه آموزشی «آیین نگارش و مکاتبات اداری» در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد

کارگاه آموزشی «آیین نگارش و مکاتبات اداری» در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد

کارگاه آموزشی «آیین نگارش و مکاتبات اداری» ویژه کارکنان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، روزهای سه شنبه و چهارشنبه، 12 و 13 دی ماه 96 به مدت دو روز، از ساعت 9 تا 15 در محل سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این کارگاه آموزشی که توسط دکتر جمشید اسعدی، از مدرسان باسابقه و از مدیران اسبق سازمان فنی حرفه ای کشور برگزار شد، جمع کثیری از کارشناسان، مدیران و دانشجویان پژوهشگاه حضور داشتند و به طور تئوری و عملی با مباحث مرتبط با آیین نگارش و مکاتبات اداری در سازمان ها آشنا شدند.

مدرس این دوره آموزشی، با تشریح مفهوم ارتباط موثر و عناصر ارتباطی، نوشتن را یکی از مهم ترین مهارت های ارتباطی خصوصا برای کارکنان سازمان ها توصیف کرد و گفت: برای اینکه فهم درستی از کارمند بخواهیم، مطالب باید فهیم بیان شود و همگی ما باید شیوه صحیح انتقال دانش را فرابگیریم. در این زمینه، سیستم باید مهارت ها و ابزار ارتباطی را که نوشتن یکی از آنهاست، آموزش ببیند.

اسعدی در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه درخصوص اهمیت نگارش و مکاتبات اداری به عنوان یک ابزار ارتباطی اظهار داشت: به ثمر رسیدن فرایند ارتباطات، نیازمند استفاده از ابزارهای خاصی است که یکی از این ابزارها، نوشتار است.

وی با اشاره به پیشینه فرایند ارتباطات در سازمان ها خاطرنشان کرد: فرایند ارتباطات در سازمان ها، از حدود 1930 جایگاه خود را باز کرده است چرا که ما با سطوح مختلف کارکنان از مدیران ارشد تا پایین تر در ارتباط هستیم که سطوح ارشد معمولا مسئولیت برنامه ریزی، تدوین استراتژی و خط مشی ها و سطوح پایین تر، وظیفه اجرا را بر عهده دارند.

وی افزود: برای هماهنگی بین این بخش ها نیازمند ارتباط هستیم. سطوح بالای سازمان ها، دانش، تفکر و آگاهی شان باید از مکانیزمی عبور کند و به سطح سازه برسد و در سطح سازه اجرایی شود. بر اساس مدلی که در سطوح بالای سازمانی وجود دارد، در سطوح پایین نیز باید همان درک وجود داشته باشد و برای انتقال این دانش و اطلاعات به ابزارهایی نیاز داریم که متداول ترین آنها، نگارش است.

این مدرس دانشگاه، مهارت در نگارش را برای انتقال اطلاعات ضروری دانست و تصریح کرد: اگر مهارت نوشتاری مناسبی نداشته باشیم در انتقال اطلاعات دچار نقیصه می شویم و سیستم سازمانی بعد از مدتی، مسیری را می پیماید که شاید برای مدیران ارشد قابل انتظار نبوده چون از ابزار مناسبی برای فهم درست، استفاده نشده است. بنابراین نوشتار و مکتوبات که توسط نیروی انسانی سازمان ها انجام می شود، جایگاه بسیار مهمی دارد.

اسعدی با اشاره به اینکه افراد باید با نوشتار آشنا باشند و بدانند چگونه باید بنویسند، درباره محتوای ارائه شده در این دوره آموزشی نیز اظهار داشت: آگاهی از انواع نوشته ها، انواع نامه ها، تفاوت گزارش و صورتجلسه، تفاوت حکم و نامه و بخشنامه و نظایر آن، و نیز آشنایی با مفهوم ارتباطات، ارتباطات سازمانی، ارتباطات اداری، انواع مکاتبات اداری، اصول و قواعد مکاتبات اداری، آیین نگارش که شامل دستور زبان، نشانه گذاری و چگونه نوشتن است، از جمله مباحث مطرح شده در کارگاه آموزشی آیین نگارش و مکاتبات اداری بوده است.

وی ضمن تقدیر از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به خاطر برگزاری این دوره و اهمیت دادن به موضوع مکاتبات اداری و آیین نگارش، اظهار امیدواری کرد کارکنان سازمان ها خصوصا موسسات و مراکز تحقیقاتی بتوانند مهارت های خود را در زمینه اصول نوشتاری و مکاتبات اداری ارتقا دهند.

گفتنی است دکتر جمشید اسعدی، بازنشسته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دارای لیسانس و فوق لیسانس مدیریت دولتی و دکترای مدیریت توسعه از دانشگاه شهید بهشتی تهران است و سمت های مختلفی از جمله مدیرکل سابق فنی حرفه ای استان آذربایجان غربی و سابقه بیش از 15 سال تدریس را در دانشگاه های مختلف، مراکز دولتی و بخش خصوصی در کارنامه خود دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-10-13
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 552,897 | بازدید امروز : 11