logo jihad
logo jihad
سه شنبه 31 تیر 1404
dividerآرشیو اخبارdividerدر بازدید دانشجویان دانشگاه آزاد یزد از پژوهشگاه مطرح شد: تعریف پروژه مشترک برای ایجاد ارزش افزوده از ضایعات صنعت غذایی
در بازدید دانشجویان دانشگاه آزاد یزد از پژوهشگاه مطرح شد: تعریف پروژه مشترک برای ایجاد ارزش افزوده از ضایعات صنعت غذایی
در بازدید دانشجویان دانشگاه آزاد یزد از پژوهشگاه مطرح شد: تعریف پروژه مشترک برای ایجاد ارزش افزوده از ضایعات صنعت غذایی

 

در بازدید دانشجویان دانشگاه آزاد یزد از پژوهشگاه مطرح شد: تعریف پروژه مشترک برای ایجاد ارزش افزوده از ضایعات صنعت غذایی

دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی یزد، صبح روز چهارشنبه، 29 آذرماه 96 از بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کردند و دکتر مریم هاشمی و سایر اعضای این بخش تحقیقاتی، اقدامات و دستاوردهای پژوهشگاه در این حوزه را برای بازدیدکنندگان تشریح کردند.

دکتر محمد دانشی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره هدف این بازدید گفت: حضور دانشجویان کارشناسی ارشد صنایع غذایی این دانشگاه، برای آگاهی و بهره مندی از امکانات، تجهیزات و تحقیقات بسیار خوب در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، فرصت مغتنمی است که از این طریق، درس بیوتکنولوژی برای آنها بهتر قابل درک است.

وی اظهار داشت: به نظر اینجانب، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، بهترین و مدرن ترین مرکز پژوهشی در حوزه بیوتکنولوژی در کشور است که با توجه به تحقیقات سال های اخیر و نتایج آن، در صدر پژوهشگاه های مشابه در سطح کشور است.

دانشی با بیان اینکه حدود 20 سال تجربه حضور در حوزه صنعت داشته است، تصریح کرد: در همان زمان بین پژوهشگاه و شرکت پگاه، تفاهم نامه همکاری منعقد کردیم که این نوع ارتباطات برای طرفین، منفعت در پی دارد اما هنوز ارتباط بین مراکز صنعتی و تولیدی با پژوهشگاه به حد رضایت بخش نرسیده است.

وی افزود: علیرغم تلاش های صورت گرفته، ارتباط بین پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که قادر است معضلات صنعت را حل کند و صنعت، محدود است. همچنین از نظر ارتباط بین دانشگاه و پژوهشگاه، این بازدیدها برای دانشجویان صنایع غذایی مهم است زیرا دانشجویان در دانشگاه دروس تئوری را می گذرانند و امکانات پژوهشگاه، کمتر در دانشگاه ها موجود است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد یزد با اشاره به اینکه یکی از نتایج این بازدیدها، اجرای پروژه های مشترک بین دانشگاه و پژوهشگاه است، گفت: ما در یزد حدود 270 واحد فرآورده های کنجدی داریم که یکسری ضایعات دارند و سهل ترین مصرف آنها، مصرف دام و مصرف صنعتی غیرغذایی با قیمت پایین است در حالی که می توانیم در محیط کشت از ضایعات کنجاله، ارزش افزوده ایجاد کنیم.

دانشی با بیان اینکه در سال های گذشته، برخی دانشجویان، پروژه های کارشناسی ارشد خود را با همکاری پژوهشگاه گذراندند که در بخش صنایع غذایی، هدف ما استفاده از ضایعات صنعت غذاست که متاسفانه یا دور انداخته می شود و یا محیط زیست را آلوده می کند و یا با قیمت های بسیار پایین عرضه می شود. همه اینها در حالی است که این پتانسیل وجود دارد که بتوانیم از ضایعات ارزش افزوده ایجاد کنیم؛ یعنی همان موادی که در حال حاضر با قیمت بالا وارد کشور می کنیم، می توانیم در داخل کشور تولید کنیم و میلیون ها دلار صرفه جویی کنیم.

 

1396-09-30
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 552,898 | بازدید امروز : 12