logo jihad
logo jihad
سه شنبه 31 تیر 1404
dividerآرشیو اخبارdividerبرگزاری روز "درهای باز" در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی: پیوند دانشگاه و پژوهشگاه/ 10 گفتار از جذابیت ها و آموزه های پژوهشگاه از نظر بازدیدکنندگان
برگزاری روز
برگزاری روز "درهای باز" در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی: پیوند دانشگاه و پژوهشگاه/ 10 گفتار از جذابیت ها و آموزه های پژوهشگاه از نظر بازدیدکنندگان

 

برگزاری روز درهای باز در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی: روز پیوند دانشگاه و پژوهشگاه/ 10 گفتار از جذابیت ها و آموزه های پژوهشگاه از نظر بازدیدکنندگان

به مناسبت هفته پژوهش، روز «درهای باز» (open day) ویژه بازدید علاقه مندان حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، ظهر روز دوشنبه، 27 آذرماه 96، در محل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، روز درهای باز دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی از جمله روزهایی است که خصوصا در هفته پژوهش و مناسبت هایی نظیر آن، معنا و مفهوم ویژه ای پیدا می کند. طی این روز، بسیاری از علاقه مندان از جمله اساتید، دانش آموزان، دانشجویان، خانواده ها و سایر افراد می توانند برای آشنایی بیشتر با ساختارهای پژوهش و فناوری در ساعات مشخصی که قبلا اطلاع رسانی شده، بدون هماهنگی های رسمی و اداری معمول، از یک مرکز یا موسسه آموزشی و پژوهشی، امکانات و دستاوردهای آن، بازدید نمایند.

بر همین اساس، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که به طور معمول در طی سال پذیرای بسیاری از دانشگاه ها، موسسات و مراکز پژوهشی، مقامات و... برای بازدید از بخش های تحقیقاتی و دستاوردها و محصولات خود است، دوشنبه، 27 آذرماه 96 در پایان هفته پژوهش، روز درهای باز را که قبلا طی فراخوان اعلام کرده بود، به طور ویژه، برگزار کرد.

دانشجویان کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، به سرپرستی دکتر عبدالرحمن رسول نیا از جمله بازدیدکنندگان این روز بودند که از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، از جمله کشت بافت و سلول، فیزیولوژی مولکولی، نانوتکنولوژی کشاورزی، بیوتکنولوژی میکروبی مهندسی ژنتیک و زیست شناسی سامانه ها بازدید کردند و کارشناسان بخش های تحقیقاتی در آزمایشگاه ها، توضیحات مبسوطی از اقدامات و دستاوردهای پژوهشگاه ارائه دادند که مورد توجه ویژه بازدیدکنندگان قرار گرفت.

  • تعامل دانشگاه ها و پژوهشگاه باید افزایش یابد

در همین رابطه رسول نیا، سرپرست گروه دانشجویان بازدیدکننده با تقدیر از فرصت ایجادشده توسط پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در روز درهای باز (open day) در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه اظهار داشت: این بازدید، فرصت خوبی را مهیا کرد که با اقدامات اساسی، پروژه های کاربردی و به روز، و آزمایشگاه های بسیار پیشرفته در حد آزمایشگاه های روز دنیا در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی آشنا شویم.

وی با بیان اینکه امیدواریم این تعامل و ارتباط بین دانشگاه و پژوهشگاه افزایش یابد، تصریح کرد: همکاری بیشتر در پروژه های مشترک و کاربردی بین پردیس دانشگاه تهران و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در آینده، نتیجه این بازدیدها خواهد بود و در صورت تعامل بیشتر، این امر می تواند به پیشرفت علمی کشور خصوصا در حوزه کشاورزی کمک زیادی نماید.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در حال حاضر شکاف ارتباطی بین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از جمله پردیس کشاورزی دانشگاه تهران و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی زیاد است هرچند فاصله فیزیکی محدود است. برای حل این معضل، ورود مسئولان و مدیران ارشد دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و برگزاری جلسه هم اندیشی بین مسئولان، برای تدوین راهکارهای مشترک و تبادلات علمی - تحقیقاتی ضروری به نظر می رسد.

وی افزود: بسیاری از دانشجویانی که در دانشگاه ها تحصیل می کنند، در جریان نیازها و چالش های بخش کشاورزی قرار نمی گیرد چون دانشگاه ها رسالت خود را در آموزش می بینند و به بخش صنعت و کشاورزی چندان توجهی نشان نمی دهند و این امر موجب شده این شکاف بین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی بیشتر شود.

  • طرح کشاورزی هالوفیت مبنا پروژه بسیار خوبی است

رسول نیا همچنین با اشاره به پروژه هالوفیت مبنا گفت: طرح کشاورزی هالوفیت مبنا پروژه بسیار خوبی است چون زمین های ما اکثرا شور است و آب شور فراوان داریم و از گیاه سالیکورنیا می توان برای بیابان زدایی استفاده کرد. سالیکورنیا گیاه مناسبی است زیرا کم توقع و متحمل به شوری است با این وجود در حالی که در این پژوهشگاه بر روی این موضوع مهم، تحقیقات انجام می شود، دانشگاه های ما اطلاعی از آن ندارند.

وی افزود: در دنیا، موسسات مختلف در چند شهر یا حتی چند کشور با یکدیگر همکاری می کنند و پروژه مشترک انجام می دهند. در ایران نیز برای موفقیت در بخش کشاورزی باید همکاری بین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی خصوصا پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران روز به روز ارتقا یابد و موانع موجود در این زمینه مرتفع شود.

  • 10 گفتار از جذابیت های پژوهشگاه در روز «درهای باز» از دیدگاه بازدیدکنندگان

همچنین سایر بازدیدکنندگان از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در روزهای درهای باز (open day) در پاسخ به این سوال که کدام بخش تحقیقاتی و دستاوردهای پژوهشگاه برای آنها بیشتر جالب توجه بوده و نیز در خصوص اینکه نکات موردنظر یا آموزه های شان از بازدید چه بوده است، به موضوعات قابل توجهی اشاره کردند. اهم نظرات، پیشنهادها و آموزه های بازدیدکنندگان در روز درهای باز، در زیر فهرست شده است:

  • بخش ریزجلبک ها خیلی جذاب بود چون کار به نتیجه نهایی می رسید و این موضوع که تحقیقات در کشور ما به نتیجه می رسد بسیار برای دانشجویان آموزنده و تاثیرگذار است چرا که بعضا تحقیقات دانشگاهی به نتیجه مطلوب نمی رسد اما در فضای پژوهشی این اتفاق، رخ می دهد.
  • بسیار بازدید خوبی بود و امیدوارم تداوم داشته باشد و تعامل بین دانشگاه و پژوهشگاه بیشتر از این باشد. همچنین پژوهشگاه و امکانات آن در بخش های مختلف باید بیشتر معرفی و به دیگران شناخته شود خصوصا به دانشجویانی که در حوزه بیوتکنولوژی و رشته های مرتبط تحصیل می کنند.
  • امکانات، ایده ها و تجربیات اساتید و محققان پژوهشگاه بسیار ارزشمند بود و البته امیدواریم پروژه هایی که در پژوهشگاه کار می شود، بهتر و بیشتر معرفی شود.
  • اقداماتی که در پژوهشگاه انجام می شود، جنبه کاربردی دارد و فقط جنبه پژوهشی صرف ندارد و این موضوع، نکته مهمی است.
  • بخش کشت بافت و اتاقک های رشد آن و پروتئومیکس بسیار جالب بود.
  • بخش تهیه کمپوست و میکروبی بسیار خوب بود اما دوست داشتم اطلاعات جامع تری درباره آنها داشته باشم که امیدوارم این فرصت باز هم فراهم شود.
  • همه بخش ها خوب بود اما بخش مهندسی ژنتیک خصوصا اقداماتی که درخصوص انتقال ژن انجام می گیرد، بسیار جالب بود.
  • بسیاری از افراد خصوصا دانشجویان اطلاع ندارند که چه پروژه هایی در این پژوهشگاه انجام می شود بنابراین اگر حمایت از دانشجویان و محققان این حوزه بیشتر اطلاع رسانی شود، اقدام بسیار خوب و مهمی است.
  • بحث جلبک ها بهترین بخشی بود که بازدید کردیم خصوصا اینکه متوجه شدیم چیزهایی در طبیعت وجود دارد که ظاهرا بدون استفاده است اما می توان از آنها استفاده مفید کرد.
  • این بازدید به ما این آموزه را منتقل می کند که چگونه می توانیم از طریق تحقیقات علمی، تولید ثروت داشته باشیم و با تولیدات بومی و دستاوردهای حاصل از تحقیقات داخلی به تدریج از واردات خارجی بی نیاز شویم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-09-27
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 552,898 | بازدید امروز : 12