بازدید مسئولان عالی رتبه از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پنجمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری تبریز
بازدید مسئولان عالی رتبه از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پنجمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری تبریز
غرفه پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی وابسته به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در آخرین روز پنجمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی در تبریز، میزبان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشاور وزیر نیرو و تنی چند از دیگر مسئولان کشوری و استانی بود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی در راستای توسعه و تجاریسازی فناوری، جذب سرمایهگذار، آشنایی سازمانهای متولی و حمایت گر با ایدههای فناورانه و تولید محصولات دانش بنیان و فروش محصولات و خدمات دانش بنیان، از 20 تا 24 آبان ماه جاری میزبان پنجمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی بود.
پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم با ارائه محصولات و دستاوردهایی همچون مینی بیوراکتور تناوبی برای ریزازدیادی گیاهی، تولید بتاکاروتن از ریزجلبک دونالیلا، طراحی و ساخت فتوبیوراکتور صفحه تخت در سطح نیمه صنعتی برای تولید بیومکس جلبک، تولید شیر تخمیری فراسودمند پروبیوتیک، دستورالعمل ریزازدیادی گل محمدی بومی آذربایجان، پروتکل ریزازدیادی موی کشمشی عاری از آگروباکتریوم در این نمایشگاه حضور داشت.
در فهرست بلند دستاوردهای عرضه شده در غرفه پژوهشکده در نمایشگاه، فناوری ها و محصولات دیگری از قبیل پروبیوتیک های بومی و اختصاصی برای طیور صنعتی، تولید سریع بیوکمپوست غنی شده از پسماندهای شهری و کشاورزی با استفاده از روش های بیوتکنولوژیک، کود زیستی بر پایه استرپتومایسس، دستورالعمل فنی تولید نانوسیلکا از کلش و سبوس برنج و فناوری تولید لاین های اینبرد شبه والدینی بذور هیبیرید سبزیجات (خیار و فلفل) از طریق سیستم هاپلوئیدی به چشم می خورد که با استقبال و تحسین مسئولان کشوری و استانی و سرمایه گذاران و شرکتهای حاضر و بازدیدکننده از نمایشگاه مواجه شده است.
بازدید معاون رئیس جمهوری از غرفه پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور که برای شرکت در اختتامیه جشنواره به تبریز سفر کرده است عصر چهارشنبه پیش از آغاز مراسم از بخش های مختلف نمایشگاه از جمله غرفه پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کرد.
دکتر حجازی: تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی
در جریان این بازدید، دکتر محمد امین حجازی، رییس پژوهشکده و محققان حاضر در غرفه توضیحاتی در خصوص دستاوردها و فعالیت های پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی ارائه دادند.
دکتر حجازی در این بازدید با اشاره به رویکرد پژوهشگاه در خصوص تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی به قرارداد تجاری سازی بیومس جلبک با بخش خصوصی اشاره کرد که در این راستا پنج محصول مختلف تولید شده که به بازار عرضه شده یا در آستانه تجاری سازی هستند.
دکتر زند: امیدواری به تجاری سازی سیستم DG-CHP با مشارکت وزارت نیرو
دکتر اسکندر زند، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز با تقدیر از دستاوردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز، تاکید و ابراز امیدواری کرد که سیستم DG-CHP ساخت محققان پژوهشکده که ضمن تولید انرژی و گرما و پرورش جلبک های مولد سوخت زیستی و پرورش گیاه به حذف گاز آلاینده دی اکسید کربن کمک می کند هر چه سریع تر با مشارکت وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو و بخش خصوصی به مرحله تجاری سازی برسد.
تقدیر رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از پژوهشکده صنایع غذایی تبریز
طرح نوشیدنی تخمیری که در مرحله عقد قرارداد با بخش خصوصی است و همچنین دستاوردهای پژوهشکده در زمینه کشت بافت از دیگر طرح های مورد توجه در این بازدیدها بود که مهندس کریم مهری، رئیس جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از موفقیت های پژوهشکده در تامین نهال های کشت بافتی و رفع معضلات کشاورزی استان تقدیر کرد.
سایر مقامات بازدیدکننده از غرفه پژوهشکده در تبریز
گفتنی است در جریان چهار روز برگزاری پنجمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی در تبریز جمع دیگری از مسئولان از جمله دکتر عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر قبادیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، چیت چیان مشاور وزیر نیرو، دکتر قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، دکتر سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، دکتر بهرامی دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب خشکسالی فرسایش و محیط زیست و برخی از مسئولان استان آذربایجان شرقی نیز از دستاوردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز وابسته به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نمایشگاه بازدید کردند.




