logo jihad
logo jihad
جمعه 19  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerاستاندار اصفهان: روحیه مجاهدانه و پرقوام محققان نشان از نگاه راهبردی و امیدوار حاکم بر پژوهشگاه دارد
استاندار اصفهان: 
روحیه مجاهدانه و پرقوام محققان نشان از نگاه راهبردی و امیدوار حاکم بر پژوهشگاه دارد
استاندار اصفهان: روحیه مجاهدانه و پرقوام محققان نشان از نگاه راهبردی و امیدوار حاکم بر پژوهشگاه دارد

 

استاندار اصفهان در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تقدیر از روحیه جهادی، نگاه راهبردی و دستاوردهای پژوهشگاه پیشنهاد کرد مرکز نوآوری مشترکی با همکاری پژوهشگاه و دانشگاه صنعتی اصفهان با حمایت استانداری در راستای حمایت از طرح‌های نوآورانه دانش‌آموختگان جوان ایجاد شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی،  سید حمیدرضا مرتضوی که در راس هیئتی از معاونان و مدیران استانداری اصفهان در معیت خیام نکوئی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از پژوهشگاه بازدید داشت با تقدیر از تلاش‌های موفق محققان این پژوهشگاه تاکید کرد که نگاه راهبردی و امیدبخش حاکم بر پژوهشگاه می‌تواند ضامن تحقق امنیت پایدار غذایی کشور باشد.
وی با مثبت ارزیابی کردن اقدامات و برنامه‌های پژوهشگاه در زمینه ایجاد مراکز نوآوری و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشت: دانشکده‌های برتر کشاورزی کشور بهترین محل برای ایجاد این قبیل مراکز هستند که می‌توانند نقشی همانند  دوره‌های انترنی دانشجویان پزشکی را برای تجربه و کار عملی دانش آموختگان رشته های کشاورزی ایفا کنند و آمادگی داریم مرکز نوآوری مشترکی با همکاری پژوهشگاه و دانشگاه صنعتی اصفهان در استان اصفهان راه اندازی شود.
پیش از سخنان استاندار اصفهان، محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی توضیحاتی در خصوص فعالیتها و برخی دستاوردها و طرح‌های شاخص پژوهشگاه ارائه داد.
وی با اشاره به اثربخشی اقتصادی ۱۷۵ میلیون دلاری  پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که دستاوردهای آن در بیش از ۲۰۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور مورد بهره‌برداری قرار گرفته است اظهار داشت: محورهای عمده ماموریت پژوهشگاه شامل ارائه خدمات فناوری به موسسات تحقیقاتی مختلف سازمان تات و توسعه و بهره‌برداری از فناوری‌های نوین کشاورزی است که با توجه به  محدودیت امکانات تلاش کرده‌ایم به جای پراکنده‌کاری و فعالیت در ده‌ها حوزه مختلف بر چند حوزه اولویت‌دار مورد نیاز بخش کشاورزی متمرکز شویم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از محورهای مورد تاکید دکتر خیام نکوئی، رئیس سازمان تات که با توجه به تغییرات اقلیمی و اتفاقات در حال وقوع در عرصه کشاورزی کشور اهمیت آن روز به روز روشن تر می‌شود توجه به مباحث تحلیلی و نظریه پردازی برای مواجهه با پیشامدهای اقلیمی با ارزیابی داده‌های گردآوری شده در موسسات تحقیقاتی سازمان است که دراین راستا با بررسی داده‌های چند ده ساله بخش کشاورزی توانسته‌ایم به تحلیلی در زمینه مسائل این حوزه به تفکیک استان‌ها و مناطق مختلف برسیم.
مردی تصریح کرد:یکی از زیرساخت‌های منحصر به فرد پژوهشگاه که با حمایت مالی  دکتر خیام نکوئی در دوره تصدی معاونت فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شد، گلخانه‌ای با سطح ایمنی زیستی استاندارد است که تحقیقات محصولات تراریخته در آن است. پژوهشگاه همچنین در دوره شیوع بیماری جاروک جادوگر لیموترش که لطمه سنگینی به مزارع لیموترش کشور زده بود توانست با اجرای برنامه‌ای ملی دستورالعمل‌هایی را تدوین کند که به مهار این بیماری منجر شد.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به طرح سالم‌سازی محصولات کشاورزی که بر ۱۰ محصول مهم متمرکز شده است اظهار داشت: یکی دیگر از دستاوردهای شاخص پژوهشگاه دستیابی به دانش تولید بذر سالم سیب زمینی است. در حال حاضر هسته اولیه تولید بذر مورد نیاز برای کشت  ۴.۶ میلیون تن سیب زمینی تولیدی کشور توسط پژوهشگاه تامین می شود که به صورت رایگان در اختیار ۲۶ شرکت دانش‌بنیان قرار می‌گیرد. با این دستاورد سالانه ۱۰۰ میلیون دلار از محل تولید سیب زمینی به عنوان سومین محصول پردرآمد کشاورزی عائد کشور می‌شود.
وی تولید و واگذاری دانش فنی کودهای میکروارگانیسمی به بخش خصوصی که  گردش مالی آن بالغ بر دو هزار میلیارد تومان در سال است و همچنین دستیابی به نژادهای گوسفند بومی با ویژگی های بهتر مثل چندقلوزایی را از دیگر دستاوردهای قابل توجه پژوهشگاه معرفی کرد.
 راه‌اندازی پالایشگاه گیاهان دارویی در گلپایگان با تولید قند ۹۸ درصد مبتنی بر گیاه استویا، ردیابی رخدادهای تراریختگی در ۱۲ میلیون تن از محصولات کشاورزی وارداتی به کشور و طرح تولید بذور هیبرید فلفل و خیار به منظور رفع وابستگی کشور به واردات بذر این محصولات از دیگر موفقیت‌های شاخص پژوهشگاه بود که رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سخنان خود به آنها اشاره کرد.
پس از برگزاری این نشست، استاندار اصفهان و هیئت همراه با حضور در بخش‌های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه با توضیحات مدیران و اعضای هیئت علمی بخش‌ها از نزدیک در جریان فعالیت‌ها و طرح های در حال اجرای هر بخش قرار گرفتند.

 

 

  

      

 

 

 

1402-10-26
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,191 | بازدید امروز : 242