logo jihad
logo jihad
شنبه 27  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerگزارش اختصاصی از دهمین نمایشگاه فناوری نانو و دیدگاه های اعضای هیات علمی پژوهشکده
گزارش اختصاصی از دهمین نمایشگاه فناوری نانو و دیدگاه های اعضای هیات علمی پژوهشکده
گزارش اختصاصی از دهمین نمایشگاه فناوری نانو و دیدگاه های اعضای هیات علمی پژوهشکده

گزارش اختصاصی از دهمین نمایشگاه فناوری نانو و دیدگاه های اعضای هیات علمی پژوهشکده

دهمین دوره نمایشگاه فناوری نانو: آینده روشن در انتظار محصولات نانوتکنولوژی کشاورزی

غرفه کمیته نانوفناوری وزارت جهاد کشاورزی در دهمین نمایشگاه فناوری نانو، با ارائه دستاوردهای موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی به ویژه محصولات و فناوری های پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، میزبان طیف گسترده ای از بازدیدکنندگان اعم از شرکت ها، صاحبان صنایع، محققان، دانشجویان و دانش آموزان بود. حضور موثر و هدفمند گروه نانوتکنولوژی کشاورزی در این نمایشگاه و تشریح دستاوردهای پژوهشکده در حوزه نانو، اشتیاق ویژه ای برای شرکت های داخلی و خارجی ایجاد کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، در دهمین نمایشگاه فناوری نانو که روزهای 10 تا 14 مهرماه 96 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد، برخی از اعضای هیات علمی گروه نانوتکنولوژی و نیز عضو کمیته نانوفناوری وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، علاوه بر ارائه توضیحاتی درباره محصولات عرضه­ شده پژوهشکده، نظرات و دیدگاه های خود را درباره دهمین دوره نمایشگاه فناوری نانو، تعامل با سایر صاحبان صنایع و شرکت های داخلی و خارجی رای اجرای پروژه های تحقیقاتی و آینده محصولات نانوتکنولوژی کشاورزی بیان کردند.

  • دکتر مامنی: تمرکز بر محصول محوری و فناوری محوری در دهمین نمایشگاه نانو

دکتر لیلا مامنی، رئیس بخش نانوتکنولوژی کشاورزی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در گفتگو با روابط عمومی پژوهشکده اظهار داشت: در این غرفه، اولویت های کمیته نانوفناوری وزارت جهاد کشاورزی ارائه و در شش حوزه دسته بندی شده است که دو مورد از اولویت های آن، نانو آفت کش ها و نانوکودها بوده است. از آنجا که پژوهشکده اهداف خود را در حوزه نانو با توجه به این اولویت ها، برنامه ریزی کرده، در قالب فازهای تحقیقاتی مختلف، حضور موثری در این نمایشگاه در قالب غرفه کمیته نانوفناوری داشته است.

مامنی با تشریح محصولات ارائه شده در نمایشگاه گفت: نانو فرمولاسیون دو سم، شامل سم ارگانیک یا بوتانیکال و یک نانو فرمولاسیون یا دلتامترین در نمایشگاه ارائه شده اما هنوز مراحل میدانی آن در حال توسعه است. همچنین نانوهیدروکس آپاتیت که مواد اولیه و اصلی دندان و ناخن یا استخوان ها در انسان و ترکیبی کاملا با پتانسیل در زمینه کودهای فسفره آهسته رهش در دنیاست که بخش نانوتکنولوژی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی نیز توجه ویژه ای به آن دارد.

وی افزود: این اقدامات تحقیقاتی مرتبط با اینجانب و بخش نانوتکنولوژی کشاورزی پژوهشکده است که در نمایشگاه ارائه شده و همکاران بخش فیزیولوژی مولکولی و موسسه تحقیقات گیاه پزشکی نیز در این زمینه همراهی و مشاوره های خوبی داشته اند.

رئیس بخش نانوتکنولوژی کشاورزی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به میزان استقبال از نمایشگاه و محصولات پژوهشکده تصریح کرد: شرکت های زیادی از جمله شرکت های خارجی، نه تنها درباره این ترکیبات نانویی بلکه در مورد تمام محصولاتی که از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در این نمایشگاه ارائه شده، و نیز درباره میزان تجاری سازی آن، استقبال و پرسش های فراوانی داشتند، از این رو، آینده بسیار خوبی برای محصولات نانویی در حوزه کشاورزی، در پیش رو قرار دارد.

عضو هیات علمی پژوهشکده خاطرنشان کرد: روزهای اول و دوم نمایشگاه (14  و15 مهرماه)، استقبال شرکت ها و ارگان های دولتی از نمایشگاه بسیار خوب بود. همچنین نظم نمایشگاه بهتر از پارسال است و نحوه ارائه یا پرزنت کردن محصولات تحقیقاتی نیز بسیار چشم نوازتر است و تفاوت محسوسی با نمایشگاه سال قبل دارد. همچنین کیفیت بازدید و سوالات تخصصی شرکت هایی که برای آگاهی از دستاوردهای نمایشگاه به غرفه مراجعه کرده اند، بسیار تخصصی تر از سال های گذشته بوده است. علاوه بر این، تمرکز بر محصول محوری و فناوری محوری در نمایشگاه امسال نیز مشهود بود.

  • دکتر معتمدی: نانوفرمولاسیون های سموم و کویتاسیون، محصولات پربازدید نمایشگاه

همچنین دکتر الهه معتمدی، عضو هیات علمی پژوهشکده در بخش نانوتکنولوژی در گفتگو با روابط عمومی پژوهشکده با بیان اینکه این نمایشگاه هرساله برگزار می شود، اظهار داشت: تاکید نمایشگاه بر این است که هر سال، دستاوردها و محصولات اثرگذار که در همان سال اتفاق افتاده، ارائه شوند تا افراد مختلف اعم از دانشگاهی، صنعت و بازار در جریان تحولات ایجادشده در حوزه نانو قرار گیرند.

وی درباره ویژگی ها و تفاوت های دهمین نمایشگاه فناوری نانو با نمایشگاه های سال های گذشته گفت: هر سال تعداد غرفه ها افزایش می یابد و افرادی که به دنبال محصولات نانویی و دستاوردهای این حوزه هستند، نیز با علاقه مندی بیشتری، آخرین تحولات را پیگیری می کنند. تعاملات بین شرکت ها و محققان نیز از جمله دستاوردهای این نمایشگاه است خصوصا آنکه امسال نحوه ارائه و پرزنت محصولات نسبت به گذشته، بهتر شده بود.

معتمدی با اشاره به اینکه بسیاری از محصولات غرفه کمیته نانوفناوری وزارت جهاد کشاورزی، مربوط به پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی است، تصریح کرد: بخشی از محصولات به بخش نانوتکنولوژی در حوزه کودها اختصاص دارد که پتانسیل معرفی به عنوان کود آهسته رهش را دارد و بخشی دیگر نانوکامپوزیت های پلیمری هستند که متناسب با اینکه فرمولاسیون کامپوزیت آن چیست، می تواند به عنوان یک پوشش اعم از پوشش برای بذر یا پوششی برای گیاهان کودی باشد که باعث خواص آهسته رهش در کود، مانع  شستشوی و هدررفت آن و در نتیجه افزایش اثربخشی کود می شود و دوام کود را در خاک زیاد می کند تا نیازی به تکرار کوددهی نباشد.

وی افزود: در این زمینه پروژه ای در حال اجراست و خوش بین هستیم که به نتایج ارزشمندی دست پیدا کنیم اما همه اینها، نمونه های اولیه ای هستند که در حال کار بر روی بهینه شدن آن هستیم.

عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر نانوفرمولاسیون های سموم است که مجری این پروژه خانم دکتر مامنی هستند و موضوع آن، استفاده از سامانه های نانویی برای سموم گیاهی یا شیمیایی است. البته استفاده از این سموم اجتناب ناپذیر است اما بهره مندی از این نانو سامانه ها باعث می شود کاراِیی و اثربخشی این سموم افزایش یابد.

معتمدی درباره پروژه هایی که بیشتر مورد توجه بازدیدکنندگان نمایشگاه قرار گرفت، نیز اظهار داشت: از مجموع دستاوردها، دو پروژه و محصولی که بیشتر مدنظر بازدیدکنندگان قرار گرفت، می توان به فرمولاسیون های سموم و کویتاسیون اشاره کرد.

  • دکتر شریف نسب: فعالیت و تولید محصولات نانو در عرصه کشاورزی باید دوچندان شود

از آنجا که محصولات پژوهشکده در قالب غرفه کمیته نانوفناوری وزارت جهاد کشاورزی در نمایشگاه ارائه می شد، در همین رابطه، با دکتر هومن شریف نسب، عضو کمیته نانوفناوری وزارت جهاد کشاورزی و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی نیز درباره فعالیت های این کمیته و حضور آن در نمایشگاه گفتگویی انجام شد.

شریف نسب با تشریح اهداف این کمیته به روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: کمیته نانو فناوری جهاد کشاورزی از اولین کمیته های تشکیل شده ذیل ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است و جز اولین ها و پیشروترین هاست. خوشبختانه در تمام 10 دوره نمایشگاه و جشنواره، حضور فعال داشتیم و در بسیاری از سال ها به عنوان غرفه برتر حوزه دولتی انتخاب شدیم.

وی درباره اعضای کمیته نیز گفت: در هر دوره ریاست کمیته، نگاه ویژه ای به این کمیته داشتند. در حال حاضر نیز با حضور دکتر زند، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان رئیس کمیته، دکتر سرافرازی به عنوان دبیر کمیته و سرکار خانم دکتر مریم هاشمی و بنده به عنوان عضو کمیته و با تلاش جمعی همگی اعضا، امسال نیز موفق شدیم در دهمین دوره نمایشگاه و جشنواره فناوری نانو، حضور پیدا کنیم.

عضو کمیته نانوفناوری وزارت جهاد کشاورزی افزود: غرفه کمیته در سطح وزارت جهاد کشاورزی، محصولات، دستاوردها و توانمندی های طرح های تحقیقاتی و هر آنچه که به حوزه نانو فناوری مربوط می شود، منعکس کرد. تعدادی از محصولات نیز به واسطه مرتبط بودن با حوزه نانو در کشاورزی در غرفه نمایش داده شده در حالی که در مجموعه وزارتخانه، کار تحقیقاتی و تولیدی روی آن انجام ندادیم ولی به لحاظ نوع ارتباط شان با حوزه نانو، برای بازدید کنندگان مفید به نظر می رسد.

شریف نسب با اشاره به اینکه کیفیت بازدیدها در نمایشگاه امسال افزایش یافته است، تصریح کرد: قبلا بازدیدکنندگان چندان عمیق به محصولات و دستاوردهای ارائه شده در غرفه ها نمی پرداختند اما در دهمین نمایشگاه فناوری نانو، اغلب بازدیدکنندگان را حوزه های تحقیقاتی، دانشجویان، دانش آموزان و یا شرکت های دانش بنیان تشکیل می دهند که به نوعی به فرایندها و تکنولوژی های پیشرفته و نانو مرتبط هستند.

وی با اشاره به اینکه امسال، جلسات و نشست های تخصصی در حوزه های مختلف نانو فناوری کشاورزی با افراد و شرکت های مختلف در نمایشگاه برگزار شد، اظهار امیدواری کرد نتایج تعدادی از این جلسات به تعریف پروژه های مشترک و در آینده به تولید محصولات نانو فناوری در حوزه کشاورزی منجر شود.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی همچنین درباره آینده فناوری های نانو در کشور اظهار داشت: در حوزه پیشرفت شاخص های دانشی در زمینه نانو فناوری، حتی از آنچه که تصور می کردیم، جلوتریم اما در حوزه تولید محصولات هنوز جای فعالیت بیشتر وجود دارد.

وی افزود: در عرصه کشاورزی نه تنها باید این فعالیت را دو چندان کنیم بلکه توجه خاص به بحث ایمنی و استانداردهای محصولات کشاورزی در حوزه فناوری نانو می طلبد که ملاحظات خاصی را رصد کنیم زیرا ورود محصولات نانو در سبد غذایی مردم خالی از نگرانی و دغدغه نیست. بنابراین در زمینه تحقیقات نانوکشاورزی، حوزه هایی مانند پوشش دهی روی پوشش های آنتی باکتریال در مرغداری و یا پوشش دهی در بسته بندی ها برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و افزایش نگهداری آنها می تواند موردتوجه قرار گیرد. همچنین مواردی مانند ادوات و ماشین آلات و کاربردهای مکانیزاسیونی برای افزایش دوام قطعات، می تواند توصیه شود.

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-07-18
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 537,496 | بازدید امروز : 68