logo jihad
logo jihad
شنبه 20  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerدبیر ستاد توسعه زیست فناوری: چگالی نیروهای متخصص باکیفیت در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بسیار بالاست
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری: 
چگالی نیروهای متخصص باکیفیت در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بسیار بالاست
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری: چگالی نیروهای متخصص باکیفیت در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بسیار بالاست
 
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری و پزشکی دقیق با اشاره به توانمندی و تجارب بالای پژوهشگاه در حوزه تجاری سازی و انتقال فناوری از پیگیری انعقاد تفاهم‌نامه ‌ای مشابه تفاهم‌نامه ‌های منعقده بین معاونت علمی و دانشگاه‌های مطرح کشور با پژوهشگاه برای واگذاری برشی از ماموریت‌های معاونت در حوزه بیوتکنولوژی به پژوهشگاه خبر داد.
 
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، محمد حسین متالهی اردکانی که در معیت دکتر شریف مرادی، مدیر گروه پژوهشی ستاد در پژوهشگاه حضور یافته بود، پیش از بازدید از بخش‌های تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نشستی با حضور رییس، معاونان و جمعی از  مدیران پژوهشگاه شرکت کرد.
دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه ضمن خیرمقدم به دکتر متالهی و دکتر مرادی در خصوص ضرورت توسعه زیست فناوری کشاورزی در کشورگفت: افزایش جمعیت و نیاز جهانی به غذا در کنار چالش‌ها و محدودیتهای فزاینده در بخش کشاورزی و منابع طبیعی ایجاب می‌کند که با استفاده از فناوریهای نوین، ضریب تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح را افزایش دهیم. در بین ۲۰ فناوری نوین که کشاورزی آینده جهان را رقم می‌زنند، بیوتکنولوژی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
 اظهار داشت: بازار بیوتکنولوژی دنیا حدود هزار میلیارد دلار است که تا سال ۲۰۳۰ به حدود سه هزار میلیارد دلار خواهد رسید. البته سهم بخش کشاورزی از این بازار جهانی حدود ۲۰ درصد (۲۰۰ میلیارد دلار) است.
به گفته وی در حال حاضر حدود ۲۰۰ شرکت دانش بنیان، واحد فناور و هسته های فناور مرتبط با بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور فعال هستند که حتی اگر بخواهیم یک درصد بازار جهانی این محصولات را در اختیار داشته باشیم ارزش محصولات این بخش باید از حدود ۵۰۰ میلیون دلار کنونی به حداقل دو میلیارد دلار افزایش یابد.
دکتر صالحی در ادامه ضمن اشاره به تاریخچه و زمینه‌های فعالیت پژوهشگاه به معرفی تعدادی از پروژه های شاخص و اثربخش پژوهشگاه پرداخت.
رییس پژوهشگاه در ادامه در تبیین راهبردهای جدید پژوهشگاه برای کمک به توسعه فناوری های نوین کشاورزی در کشور گفت: با پیاده سازی رویکرد برنامه محوری و اثربخشی به جای فرایند محوری در پژوهشگاه، برنامه ای عملیاتی با اهداف کمی چهار ساله مبتنی بر اسناد بالادستی در پژوهشگاه تدوین شده که هدف آن افزایش دو برابری اثربخشی پژوهشگاه طی یک دوره چهار ساله است به نحوی که این اثربخشی از ۱۷۵ میلیون دلار به حدود ۳۶۰ میلیون دلار و ورود به عرصه فناوری های پژوهشگاه از ۲۰۵ هزار هکتار به بیش از ۳۰۰ هزار هکتار برسد. همچنین میزان افزایش تولید/کاهش ضایعات ناشی از این فناوری ها به حدود ۵۰۰ هزار تن در سال افزایش یابد.
صالحی در پایان اضافه کرد: یکی از مهمترین برنامه های جاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در جهت تسریع تجاری سازی فناوری های خود و شبکه سازی بخش خصوصی در زمینه فناوری های نوین کشاورزی، ایجاد مراکز نوآوری با مدیریت بخش خصوصی در داخل پژوهشگاه است. 
دکتر متالهی، رییس ستاد توسعه زیست فناوری و پزشکی دقیق هم با ابراز خرسندی از حضور در پژوهشگاه و تقدیر از دستاوردها و فعالیتهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به تشریح برخی تحولات ساختاری اخیر در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری پرداخت.
وی گفت: در حال حاضر با وجود فعالیت بیش از هشت هزار شرکت دانش بنیان در کشور، سهم این مجموعه از GDP کشور کمتر از نیم درصد است. اصلاح ساختار معاونت علمی هم همان طور که در تغییر نام آن مشهود است در راستای توجه بیشتر به  اقتصاد دانش بنیان صورت گرفته است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری و پزشکی دقیق خاطرنشان کرد: در ساختار جدید معاونت علاوه بر ایجاد معاونت‌ها و ادارات جدید، ستادهایی تحت عنوان ستادهای اقتصاد دانش بنیان در برخی حوزه های فناوری مثل غذا و کشاورزی که به مرحله تجاری سازی رسیده‌اند، تشکیل شده‌اند. 
متالهی در ادامه با اشاره به فعالیت‌ها، توانمندی‌ها و برنامه‌های هدفمند پژوهشگاه در راستای افزایش اثربخشی تحقیقات اظهار داشت: چگالی نیروهای متخصص باکیفیت در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بسیار بالاست و با توجه به ظرفیت‌های موجود، اطمینان دارم که می‌توان تفاهم نامه‌‌هایی مشابه آنچه که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان اخیرا با چند دانشگاه مطرح کشور منعقد و برشی از وظایف و اختیارات خود را به آنها محول کرده با پژوهشگاه‌های بزرگی مثل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم امضا کرد که این مهم را از طریق مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی پیگیری خواهم کرد.
دکتر شریف مرادی، مدیر گروه پژوهشی ستاد توسعه زیست فناوری و پزشکی دقیق هم با اشاره به توانمندی ها و ظرفیت‌های بالای نیروی انسانی متخصص پژوهشگاه از رویکردهای مناسب پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در توجه به تأثیرگذاری طرح های تحقیقاتی و گسترش طرح‌های توسعه‌ای  و تدوین چشم‌اندازی مشخص و قابل اندازه‌گیری در قالب برنامه عملیاتی چهار ساله پژوهشگاه تمجید کرد.
وی در پایان به تبیین شاخص های مورد نظر ستاد در حمایت از طرح های پژوهشی پرداخت و اظهار داشت: طرح‌هایی از نظر ستاد جذابیت دارد که ضمن مطلوبیت مبدا(تیم باسابقه و توانمند)، توسعه‌دهنده بوده، سناریوی شفافی برای خلق ارزش و چشم انداز نویدبخشی برای آینده داشته باشد.

 

 

 

 

 

خبر:

عکس: حسن سمیعی

 

 

1402-06-27
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,496 | بازدید امروز : 141