logo jihad
logo jihad
شنبه 20  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerنشست هم‌اندیشی پنل صنعت غذایی دومین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی برگزار شد
نشست هم‌اندیشی پنل صنعت غذایی دومین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی برگزار شد
نشست هم‌اندیشی پنل صنعت غذایی دومین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی برگزار شد



نشست هم‌اندیشی پنل گفت‌‌و‌گوی فناوری‌های نوین صنعت غذایی دومین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی (NAT) در محل انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، نشست هم اندیشی اعضای پنل گفت ‌و گوی دومین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی(NAT2)   که با هدف بهبود اکوسیستم نوآوری در صنایع غذایی، با حضور جمعی از مدیران سازمان های اجرایی، تولیدکنندگان، انجمن صنفی و علمی، مراکز تحقیقاتی و شتابدهنده‌ها در حوزه‌های مختلف صنعت غذایی برگزار شد. در این جلسه که با هماهنگی واحد فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و میزبانی انجمن صنایع فرآورده های لبنی برگزار گردید، دکتر حجازی، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مدیر پنل فناوری‌های نوین صنایع غذایی کرج، خانم دکتر مژگان کوثری مدیر انتقال فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، آقای دکتر شهریار دبیریان دبیر کمیته فنی و علمی انجمن صنایع لبنی ایران، آقای دکتر پرویز جهانگیری رییس هیات مدیره انجمن افزودنی‌های صنایع غذایی، آقای دکتر مهدی سیف سهندی قائم مقام ستاد گیاهان دارویی، خانم دکتر مریم صفوی مدیر واحد دانش شرکت توسعه بن دا فرآور، آقای دکتر مصطفی نوروزی رییس انجمن جلبک شناسی، آقای مهندس افشین مهدی زاده از اتاق بازرگانی تبریز، آقای دکتر مهدی شکوری، معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران، آقای دکتر سید علی گلدانساز معاون دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی، آقای مهندس حسین اکبری مدیر عامل شرکت کاسپین، خانم دکتر زهرا رنجبر مدیر تحقیق و توسعه شرکت کاسپین، خانم دکتر مریم هاشمی مجری طرح کلان پروبیوتیک و استاد پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، خانم مهندس مهرنوش امجدی مدیرعامل تعاونی فرآورده‌های انجمن صنایع غذایی، خانم مهندس پریوش نجفی کارشناس وزارت جهاد کشاورزی، آقای مهندس مجید اسداللهی معاون مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، آقای مهندس مهدی ارباب مدیر اجرایی رویداد و خانم دکتر نسیبه چنارانی از واحد فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی حضور داشتند.

در ابتدای جلسه، دکتر شهریار دبیریان، دبیر کمیته فنی و علمی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران و عضو پنل به موضوعاتی از جمله نیاز به توسعه صنعت غذایی، اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین و نیاز به بومی‌سازی صنایع غذایی (استارترها) پرداخت. وی با تأکید بر این که باید پتانسیل‌های بومی را برای توسعه صنعت غذایی به‌کار بگیریم به اهمیت توسعه استارترهای بومی پرداخت و اظهار داشت: با حمایت از استارت‌آپ‌های این حوزه، می‌توانیم به توسعه و پیشرفت صنعت غذایی کشور کمک کنیم. در ادامه دکتر حجازی مدیر پنل فناوری‌های نوین صنایع غذایی رویداد، به اهمیت اکوسیستم‌های نوآوری اشاره و تاکید کرد که برای بهبود سیستم‌ها و تولید محصولات جدید طبیعتاً ایده‌های بی‌شماری طرح می‌شود که الزاما همه آن‌ها قابلیت اجرایی ندارند و یا نهایتا در بازار نمی‌توانند موفق باشند. بنابراین ضمن اینکه نباید هیچ ایده نوآورانه را حذف کرد باید یک استراتژی مناسب انتخاب کرد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن ایده‌ها هوشمندانه ارزیابی و غربال شوند و ایده‌های با قابلیت تجاری‌سازی با حمایت اجزای اکوسیستم نوآوری مورد بررسی قرارگیرند تا نهایتا ایده مناسب و موفق وارد فضای تجارت و کسب و کار شود. به گفته وی، این حمایت ها شامل منابع انسانی، مالی، تجهیزاتی و حمایت‌های قانونی است که با شبکه‌سازی مناسب در یک اکوسیستم کارا تامین می‌شود. سپس خانم دکتر کوثری، مدیر انتقال فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، به شرح دست یافته های حاصل از رویداد NAT 1 که در سال گذشته برگزار شد، پرداختند و بیان کردند که هدف از رویداد اخیر، انتقال و تجاری سازی فناوری های قابل عرضه به بازار ، رفع چالش ها ی بخش خصوصی و ایجاد افق های جدید، انجام پروژه های تحقیق و توسعه سفارشی و ایجاد و گسترش شبکه زنجیره ارزش  است. در ادامه این  نشست، مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در حوزه‌های مختلف فناوری‌های نوین صنایع غذایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا در روز رویداد، نتیجه به صورت بیانیه  از سوی اکوسیستم نو‌آوری صنعت غذا ارایه شود تا بتوان با همکاری تمام اعضای شبکه زنجیره ارزش که در رویداد حضور دارند، راهکارهای رفع چالش های مطرح شده ارایه و عملیاتی شوند. در پایان جلسه دکتر حجازی جمع ‌بندی کاملی از چالش‌ها و پیشنهادات ارایه شده برای بهبود اکوسیستم نوآوری صنعت غذا ارایه داد.از جمله مشکلات و چالش های مطرح شده در این زمینه دغدغه شرکتهای بزرگ در خصوص کیفیت، چالش استانداردسازی‌ و حفظ محرمانگی در نهادهای دولتی، موانع توسعه ارتباط بین دانشگاه و صنعت، وجود فساد در برخی سیستم‌های اقتصادی، محدودیت قانونی مرکز مکانیزاسیون در صدور مجوزها بود که شرکت کنندگان در نشست، گسترش محصولات جدید در حوزه آبزی‌پروری،توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و ارائه مدل‌های جدید، استفاده از فرصت‌های تولید توسط شرکت‌های بزرگ، حذف رقابت‌های غیر ضروری در بخش تولید، بیان درست دستاوردهای بخش دانش‌بنیان، رفع ابهامات قوانین حمایتی و توسعه کسب و کارهای کوچک با حمایت شرکت‌های بزرگ را پیشنهاد کردند.علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دومین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی که ۲۵ مردادماه جاری در تهران برگزار می‌شود می‌توانند به تارنمای رویداد به نشانی Natevent.ir مراجعه کنند.

 

1402-05-04
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,499 | بازدید امروز : 144