چهارمین جلسه شورای راهبردی تحقیقات باغبانی کشور به میزبانی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد
چهارمین جلسه شورای راهبردی تحقیقات علوم باغبانی کشور روز سه شنبه سیزدهم تیر ماه 1402 در سالن جلسات حوزه ریاست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مهندس برومندی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی و رییس شورای راهبردی تحقیقات باغبانی کشور، دکتر جعفری، معاون پژوهشی سازمات تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، روسا و نمایندگان موسسات تحقیقاتی مرتبط و مدیران معاونت امور باغبانی از جمله حاضران در این نشست بودند.
در ابتدای این جلسه دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن خیرمقدم به اعضای شورا و معرفی پژوهشگاه به تشریح پروژه های خاتمه یافته و در حال انجام پژوهشگاه در حوزه باغبانی پرداخت.
دکتر صالحی جوزانی، پروژه های تهیه کیت تعیین اصالت ژنتیکی محصولات باغبانی، تهیه هسته اولیه و سالم سازی ارقام و پایه های گیاهان باغی، پروتکل تکثیر کشت بافتی خرمای مجول و انتقال دانش فنی آن، مشارکت در برنامه اصلاح مولکولی ارقام بادام کشور، پروتکل تولید انبوه پایه های سیب مالینگ مرتون، تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی، پروتکل های تکثیر کشت بافتی گیاهان دارویی و تولید زیست توده گیاهان دارویی در بیوراکتورهای یک بار مصرف و فضای بسته و تهیه کیت های تشخیصی پیشرفته را از جمله پروژه های مهم مرتبط با حوزه باغبانی شمرد و بر آمادگی پژوهشگاه برای هرگونه مساعدت و همکاری با معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد.
در ادامه برنامه پیشنهادی سالم سازی ارقام و پایه های گونه های مهم باغی توسط دکتر آزادی قایم مقام فناوری پژوهشگاه ارایه و مورد بحث قرار گرفت. در ادامه مهندس برومندی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی طی سخنانی ضمن تقدیر از دکتر خیام نکوئی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بابت ابتکار عمل در تشکیل این شوراهای راهبردی که به منزله پلی بین بخش تحقیقات و بخش اجراست به بررسی برخی از مشکلات حوزه کاری مربوطه و نقش پررنگ تحقیقات در حل و فصل آن ها پرداخت. وی بابت مجموعه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و فعالیت های آن را باعث افتخار دانست و خاطرنشان کرد: همه بخش اجرا و بخش تحقیقات اعضای یک خانواده هستند و باید به وجود هم افتخار کنیم و بسیاری از توفیقات حوزه اجرا در بخش های مختلف کشاورزی حاصل تلاش محققان در موسسات تحقیقاتی و دانشگاه ها است و بدون برنامه ای که مبتنی بر دانش باشد راه به جایی نخواهیم برد. البته تحقیقات هم باید گره گشا و حلال مشکلات باشد.
دکتر جعفری هم طی سخنانی اظهار داشت: 60 تا 80 میلیون اصله نهال در کشور تولید می شود که اگر سالم بودن آنها مهم است باید روی هسته های اول سالم کار کنیم. مساله بعدی اولویتهای سالم سازی است که معاونت باغبانی و موسسه تحقیقات علوم باغبانی باید اولویتهای تولید هسته اولیه سالم گیاهان باغی را مشخص کردند و مساله بعد فرایند تولید این هسته هاست. مثلا موسسات تحقیقاتی ما سالی 50 رقم جدید معرفی می کنند که برای ترویج آنها باید موسسات تحقیقاتی ما بلافاصله رویالیتی آنها را به بخش خصوصی واگذار کنند. هسته سالم هم پس از تولید باید بلافاصله در بخش های دیگر زنجیره تولید نهال سالم قرار بگیرد.
در پایان این جلسه، کلیات برنامه سالم سازی ارقام و پایه های گونه های گیاهان باغی در اولویت شورا قرار گرفت و مقرر شد پیشنهادات پژوهشگاه شامل برنامه سالم سازی، تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی و پروتکل خرمای مجول از طریق پژوهشگاه و دفاتر ذیربط معاونت باغبانی پیگیری و حمایت شوند. در ادامه نیز اعضای شورا از بخشهای مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بازدید کردند که طی آن توضیحات مبسوطی در خصوص پروژه ها و دستاوردهای هر بخش توسط روسای بخشها ارائه شد.









خبر:
عکس: حسن سمیعی