logo jihad
logo jihad
شنبه 20  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerبرگزاری موفق تور رسانه ای و نشست خبری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاوری با حضور حداکثری خبرنگاران
برگزاری موفق تور رسانه ای و نشست خبری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاوری با حضور حداکثری خبرنگاران
برگزاری موفق تور رسانه ای و نشست خبری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاوری با حضور حداکثری خبرنگاران

 

روز شنبه دهم تیرماه جاری پژوهشگاه میزبان خبرنگاران و دیگر اصحاب رسانه در تور رسانه‌ای بازدید از بخشهای مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه و نشست خبری بود.

 در این تور رسانه‌ای که با حضور نمایندگان رسانه‌های مختلف ملی و استانی برگزار شد، ضمن انجام نشست خبری و پرسش و پاسخ خبرنگاران با دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه، اصحاب رسانه با حضور در بخش‌های تحقیقاتی کشت بافت و سلول، مهندسی ژنتیک و انتقال ژن، نانوتکنولوژی، فیزیولوژی مولکولی، بیوتکنولوژی میکروبی و زیست شناسی سامانه ها بازدید کردند که در هر بخش توضیحات لازم توسط روسای بخشها به خبرنگاران ارایه شد.

در این فضای صمیمی خبرنگاران رسانه های مختلف پس از بازدید اجمالی از بخشهای تحقیقاتی در نشست خبری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با حضور رییس و معاونین پژوهشگاه حضور پیدا کردند.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در جریان این نشست خبری با اشاره به جایگاه ویژه این پژوهشگاه به عنوان قلب تپنده فناوری های نوین بخش کشاورزی و یکی از اثرگذارترین مراکز پژوهشی کشور از هدفگذاری پژوهشگاه برای افزایش دو برابری اثربخشی تحقیقات  و گسترش عرصه کاربرد فناوری ها از ۲۰۵ هزار هکتار کنونی به بیش از ۳۰۰ هزار هکتار طی چهار سال آینده خبر داد.

دکتر غلامرضا صالحی جوزانی در نشست خبری روز شنبه با بیان اهمیت پرداختن به فناوری های نوین کشاورزی به چالش های متعدد حوزه کشاورزی از قبیل تغییر اقلیم، افزایش گرما، خشکی و کم آبی، شوری، آفات و بیماری ها و افزایش گازهای گلخانه ای اشاره کرد و گفت: تا سال ۱۴۳۰  هجری شمسی شاهد تغییرات شدیدتر اقلیمی در سطح جهان و کشور خواهیم بود و اهمیت امنیت غذایی دو چندان خواهد شد، در این شرایط فناوری های خاص محیط زیست دوستانه که عمدتاً زیرمجموعه یا مرتبط با بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی هستند،  نقش اساسی را در توسعه و تحول بخش کشاورزی بازی می کنند.

صالحی جوزانی در ادامه با اشاره به تاریخچه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از سال ۱۳۷۹ با هدف توسعه فناوری های نوین کشاورزی و استفاده از این فناوری در رفع چالش های بخش کشاورزی تأسیس شد. پژوهشگاه در حال حاضر دارای چهار پژوهشکده در استانهای البرز (پژوهشکده فناوری های نوین کشاورزی)، اصفهان (پژوهشکده متابولیت های ثانویه)، آذربایجان شرقی (پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی) و گیلان (پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری) است.

به گفته وی تقریباً مهمترین فناوری های نوین کشاورزی از قبیل مهندسی ژنتیک، ویرایش ژنوم و مهندسی ژنتیک، امیکس‌ها، زیست شناسی سامانه ها و بیوانفورماتیک، نانوفناوری، کشاورزی در فضای بسته و بیوراکتورها، ریزجلبکها و بیوتکنولوژی میکروبی و .... در پژوهشگاه مورد توجه قرار دارند و  پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در مدت ۲۳ سال فعالیت خود با توجه به وجود محققان تراز اول در سطح ملی و بین المللی و زیرساخت به روز توانسته است اثربخشی بسیاری در رفع چالش های بخش کشاورزی و ارتقاء جایگاه علمی کشور در سطح بین المللی داشته باشد.

در حال حاضر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی قلب تپنده فناوری های نوین کشاورزی کشور بوده و به عنوان یکی از بالنده ترین و موثرترین واحدهای پژوهشی در سطح کشور و منطقه شناخته می­شود.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: طی حدود دو دهه فعالیت پژوهشگاه ۷۰ فناوری قابل تجاری سازی به دست آمده است که بخشی از آنها تا  ابتدای سال جاری در قالب  ۳۵ قرارداد انتقال فناوری به بخش خصوصی منتقل شده و اثربخشی قابل توجهی در بخش کشاورزی داشته­اند. برخی از فناوری‌های راه یافته به عرصه کشاورزی در حدود ۲۰۵ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور استفاده شده‌ و سالانه بالغ بر ۱۷۵ میلیون دلار از محل صرفه جویی ارزی با افزایش ارزش افزوده عاید کشاورزی کشور کرده‌اند.

انتقال فناوری و تولید صنعتی پروبیوتیک های دام، طیور و آبزیان، انتقال فناوری و تولید تجاری کودهای زیستی مبتنی بر تریکودرما، تولید تجاری و سریع بیوکمپوست به عنوان کود آلی از پسماندهای نیشکر،  کشت بافت و سالم سازی ارقام نیشکر از طریق کشت بافت، تولید بذر سالم (مینی تیوبر) سیب زمینی و تولید تجاری پایه های کشت بافتی سیب مالینگ از جمله فناوری های تجاری سازی شده هستند که در این نشست توسط رییس پژوهشگاه توضیح داده شد.

در پایان این نشست خبری، خبرنگاران رسانه های مختلف به بیان دیدگاههای خود و پرسش ابهامات پرداختند که با توضیحات رییس و معاونین پژوهشگاه جلسه خاتمه یافت.

 

 

  

  

  

 

 

خبر:

عکس:حسن سمیعی

 

1402-04-11
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,589 | بازدید امروز : 234