logo jihad
logo jihad
شنبه 20  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdivider استاد اسلام مجیدی هروان، معاون پژوهشی اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درگذشت
         
استاد اسلام مجیدی هروان، معاون پژوهشی اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درگذشت
استاد اسلام مجیدی هروان، معاون پژوهشی اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درگذشت

    وَبَشِّرِ الصَّابرِینَ الَّذینَ اِذَا اَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا اِنَّا لِلَّهِ وَ اِنَّا اِلَیْهِ رَاجِعُونَ

دکتر اسلام مجیدی هروان، رییس اسبق موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و معاون اسبق پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دعوت حق را لبیک گفت. 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مراسم تشییع و خاکسپاری مرحوم دکتر مجیدی، امروز چهارشنبه نهم فروردین ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ صبح در بهشت زهرا برگزار می‌شود.
 مراسم ختم آن مرحوم هم روز جمعه از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ در مسجد النبی تهران واقع در انتهای خیابان امیرآباد شمالی برگزار می‌شود.


پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درگذشت این استاد برجسته و چهره تاثیرگذار زراعت و اصلاح نباتات ایران را به خانواده و همکاران ایشان و جامعه علمی و پژوهشی کشاورزی ایران تسلیت می‌گوید.

گفتنی است دکتر اسلام مجیدی هروان در دهه ۱۳۸۰ بیش از شش سال، معاونت امور پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را عهده دار بود.

او که با تجربه چندین ساله ریاست مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر به پژوهشگاه آمده بود طی دوره مدیریت خود در پژوهشگاه منشأ خدماتی ماندگار به این مجموعه بود.

استاد مجیدی هروان در سال ۱۳۲۹ در عجب شیر به دنیا آمد. دوره کارشناسی کشاورزی (پاتولوژی گیاهی) را در دانشگاه تبریز گذراند و پس از آن برای ادامه تحصیل رهسپار فرانسه شد.
وی از آبان ماه ۱۳۷۳ تا اواخر مردادماه ۱۳۷۸ در سمت رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر فعالیت داشت.
دکتر مجیدی با انتقال به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که در آن زمان به عنوان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی فعالیت داشت از اواخر اردیبهشت ماه ۱۳۸۳ به سمت معاون پژوهشی منصوب شد و تا پایان اسفند ماه ۱۳۸۹ که به افتخار بازنشستگی نائل شد در این سمت ایفای مسئولیت کرد.

وی در دوره فعالیت خود اجرای طرح‌های تحقیقاتی متعددی از جمله ارزیابی و انتخاب ژنوتیپ‌های متحمل گندم نان تحت تنش شوری، بررسی ارقام و لاینهای گندم در بلوکهای دورگ گیری و ارزیابی نسل F1  (ویژه برنامه به نژادی شوری)،
بررسی کارآیی انواع محصولات با استفاده از لوله‌های تراوای سفالی، تولید گیاهان عاری از بیماری سیب‌زمینی از طریق کشت مریستم، تولید بذر مادری مینی تیوبر سیب‌زمینی، تدوین برنامه راهبردی تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی و اصلاح ارقام متحمل به شوری گندم با استفاده از شاخص‌های فیزیولوژیکی و زراعی را برعهده داشت.

 دکتر مجیدی همچنین ارقام متعددی را نیز معرفی کرده‌اند که از جمله آنها می‌توان به معرفی لاین گندم نان با شجره 1-63-31/3/12300/Tob//Cno/Sx  ER.SAL.(79-81)=11 برای مناطق با تنش شوری خاک و آب در اقلیم معتدل (رقم اکبری)، معرفی لاین گندم نان دابلدهاپلوئید "DH4-209-1577F3" با شجره Vee”s”/Nac//1-66-22 ER.SAL.(79-81)=15 برای اقلیم های معتدل تحت تنش شوری خاک و آب (رقم بم)،  معرفی رقم لاین گندم آبی متحمل به شوری MS-81-14 با نام رقم ارگ، رقم  جدید گندم کراس سرخ تخم با نام کویر (Stm/3/Kal//V534/Jit716) مناسب کشت در اراضی با محدودیت شوری در استان یزد و مناطق مشابه، معرفی رقم جدید گندم نان با نام نیشابور با کد E.R.SAL(79-81) ، معرفی رقم جدید گندم نان دابلدهاپلوئید "UR.SAL.(78-81)=8" به نام سیستان برای مناطق با شورری خاک و آب در مناطق معتدل، معرفی رقم جو افضل ( از بین 7 لاین افضل 1 تا 7) از توده‌های بومی دشت افضل اشاره کرد.

 دکتر مجیدی پس از بازنشستگی نیز به عنوان استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران فعالیت‌های علمی و آموزشی خود را ادامه داده ‌اند. آرامش ابدی روح بلند این استاد عزیز را از درگاه ایزدمنان خواهانیم.

 

 

 

1402-01-09
منبع : اداره روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 535,610 | بازدید امروز : 255