logo jihad
logo jihad
جمعه 26  اردیبهشت 1404
dividerآرشیو اخبارdividerدکتر حسینی سالکده، رتبه نخست پژوهشگر برتر در حوزه زیست فناوری را کسب کرد
دکتر  حسینی سالکده، رتبه نخست پژوهشگر برتر در حوزه زیست فناوری را کسب کرد
دکتر حسینی سالکده، رتبه نخست پژوهشگر برتر در حوزه زیست فناوری را کسب کرد

مراسم اختتامیه چهارمین نمایشگاه زیست فناوری ایران برگزار شد

دکتر  حسینی سالکده، رتبه نخست پژوهشگر برتر در حوزه زیست فناوری را کسب کرد

 

دکتر قاسم حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، رتبه نخست پژوهشگر برتر کشور را در اختتامیه چهارمین نمایشگاه زیست فناوری ایران به خود اختصاص داد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، در اختتامیه چهارمین نمایشگاه زیست فناوری ایران، «جایزه زیست ایران»، به 6 شرکت دانش بنیان، 3 شرکت فناور و 3 پژوهشگر اعطا شد که در بخش پژوهشگران برتر، دکتر قاسم حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، عنوان پژوهشگر برتر را کسب کرد. پیش از این حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشکده، در فهرست دانشمندان برتر پایگاه استنادی طلایه داران علم تامسون رویترز در زمره یک درصد اول دانشمندان پراستناد جهان در حوزه بیولوژی و بیوشیمی معرفی شده بود. از بین دانشمندان برتر جهانی ایران در تازه ترین فهرست طلایه داران علم تنها سه نفر از پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی خارج از وزارت علوم و بهداشت حضور دارند که نام دکتر حسینی سالکده در این فهرست ثبت شده است.

  • معرفی برترین ها

در بخش پژوهشگران برتر، دکتر قاسم حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، عنوان پژوهشگر برتر را کسب کرد و پس از وی، عباس شجاع ساداتی رتبه دوم و سیدمحمد موسوی رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.

در بخش شرکت های برتر، فرهاد رجالی در حوزه رقابتی کشاورزی با تولید کود و آفت کش های بیولوژیک، عباس جمالی در حوزه رقابتی صنعتی، تجهیزات و محیط زیست با محصول بیومس جلبک اسپیرولینا، بیسکویت، نوشیدنی و ماسک صورت جلبک، طیبه قدس الهی در حوزه رقابتی صنعتی، تجهیزات و محیط زیست با ساخت دستگاه Lspr، همایون مرادی در حوزه رقابتی کشاورزی با تولید محصول بایو فلش، بایوبیت، سهیلا سلحشور کردستانی در حوزه رقابتی پزشکی با تولید پانسمان های نوین زخم و بندآورنده های خونریزی و ضدعفونی کننده های نانو نقره، نجمه شجاعی در حوزه رقابتی صنعتی، تجهیزات و محیط زیست با تولید کیت های تشخیص مولکولی به روش rt-pcr و علی شریف اعلم در حوزه رقابتی صنعتی، تجهیزات و محیط زیست با محصول آنتی بیوتیک ها برگزیده شدند.

در بخش فناوری های برتر جایزه زیست ایران، سعید بیان الحق در حوزه رقابتی پزشکی با فناوری بیوایمپلنت آلوگرافت و شهریار حسامی در حوزه رقابتی کشاورزی با تولید نهال کشت بافتی گردو رتبه های برگزیده را به خود اختصاص دادند. همچنین تقدیرنامه به یک شرکت بازرگانی به نمایندگی از این شرکت به شیرین مفاخری اعطا شد.

بر اساس همین گزارش، در مراسم اختتامیه چهارمین نمایشگاه زیست فناوری که عصر چهارشنبه، 29 شهریورماه برگزار شد، محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر مصطفی قانعی دبیرستاد توسعه زیست فناوری، علی زرافشان معاون وزیر آموزش و پرورش، علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جعفر محمدیان دبیر اجرایی جایزه زیست ایران حضور داشتند.

  • نباید تنها به راه اندازی شرکت های دانش بنیان بسنده کنیم

در مراسم اختتامیه چهارمین نمایشگاه زیست فناوری ایران، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: با اینکه در بخش هایی از جمله «های تک»، همپای بسیاری از کشورها پیش می رویم اما بخش «بیوتک» حتی به دوره نوجوانی نیز نرسیده است و نیازمند سرمایه گذاری جهشی و تصاعدی است. وی نوپایی زیست فناوری و وجود انرژی فراوان از جمله جوانان و دانشمندان دارای انگیزه را یک مزیت مناسب در این بخش خواند و شرط بالفعل شدن این انرژی عظیم را رفع گرفتاری ها و مقررات دست و پا گیر دانست.

مخبر دزفولی افزود: متاسفانه در برخی بخش ها دوستانی که مسئولیت کارگزاری و تسهیل گری دارند، دائما در حوزه خودشان سدهایی در مقابل دانشمندان جوان مان ایجاد می شود و آنان را از تحقیق و خلق ثروت باز می دارد.

وی با بیان اینکه مبلغ 500 یا 600 میلیون دلار کار شده در حوزه زیست فناوری با سختی حاصل شده است و رقم چندانی محسوب نمی شود که بر سر آن مناقشه صورت گیرد، از منازعات علمی موافق و مخالف در رسانه ملی مانند بحث تراریخته ها که ترس و واهمه مردم را به دنبال خواهد داشت، انتقاد کرد.

مخبر دزفولی یکی از معضلات کشور را که به اعتقاد وی از قبل از انقلاب ایجاد شده است، واردات محور بودن اقتصاد دانست و گفت: این موضوع به شکلی است که در کشور برای فعالان امر واردات مشکل خاصی وجود ندارد اما به محض اینکه یک جریان محقق و دانش بنیان قصد کار داشته باشد با هزار نوع قانون و قاعده برخورد می کند.

وی با تاکید بر اینکه نباید تنها به راه اندازی شرکت های دانش بنیان بسنده کرد، افزود: هر گاه شرکت های دانش بنیان ما منطقه را گرفتند، بایستی خوشحال باشیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از راهکارهای رفع مشکلات موجود در حوزه بیوتکنولوژی را در همدلی و ارایه مشاوره در زدودن قوانین و مقررات زائد و همراه کردن مسئولان دانست و گفت: البته آن بخشی که مربوط به نقشه جامع علمی در حمایت از بخش بیوتک می شود از جمله تعیین بیوتکنولوژی به عنوان اولویت نخست 20 سال آینده، تاکید بر حضور در بازارهای بین المللی، نگارش سند مستقل بیوتکنولوژی، سپردن این بخش به دست متولی مشخص یعنی ستاد زیست فناوری و همچنین تعریف صندوق پشتیبان انجام شده که البته با جلسات تخصصی در حاشیه این نمایشگاه ها می توان گام های بعدی را برای رفع مشکلات برداشت.

  • الزام قانون مصرف کود زیستی و محصولات پروبیوتیک

مصطفی قانعی دبیر علمی چهارمین جشنواره زیست فناوری نیز در این مراسم گفت: با هوشمندی شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع زیست فناوری در اولویت الف قرار گرفت که مطابق با آن ضرورت رشد سه در صدی در بازار جهانی مشخص شده است. همچنین مطالعه بازار نشان می دهد رشد زیست فناوری از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده است، در عین حال دستیابی به رشد سه درصدی را با توجه به رشد کشورهای پیشرفته در این حوزه، دشوار دانست.

قانعی با بیان اینکه مجموع مبلغ دریافتی موسسات زیست فناوری 590 میلیاردتومان است که با کسر دستمزدها، رقمی محسوب نمی شود، ادامه داد: این در حالی است که در این بین 66 درصد از این اعتبار تنها به دو مرکز زیست فناوری اختصاص یافته است. همچنین کل میزان تسهیلات اعطایی به حوزه زیست فناوری 146 میلیارد تومان است در حالی که سرمایه گذاری یکی از کشورهای پیشرفته در این حوزه، 150 میلیارد دلار است.

وی عملکرد صندوق زیست فناوری را که در دو ماهه امسال بیش از 8.5 میلیارد تومان یعنی برابر با سال گذشته، از این حوزه حمایت داشته، مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در حوزه زیست فناوری، وضع دو یا سه قانون متحول می سازد که از جمله این قوانین، الزام مصرف کود زیستی سالم به جای کودشیمیایی و همچنین جایگزینی پروبیوتیک به جای آنتی بیوتیک در خوراک مرغ است.

  • تاثیر فناوری های زیست محیطی برای حل مشکل ریزگردها

معاون توسعه فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم در سخنانی با تاکید بر تاثیر زیست فناوری بر افزایش امید به زندگی، یک از راهکارهای رفع پدیده ریزگردها راکه در سال های اخیر موجبات نگرانی بسیاری از شهروندان را فراهم کرده است، استفاده از فناوری های زیست محیطی دانست.

علی وطنی با اشاره به برخی آمارها درباره خروج نخبگان ایرانی از کشور و زندگی در خارج از کشور گفت: این اتفاقات زیبنده کشورمان نیست هرچند طبق آمار بنیاد ملی نخبگان، روزانه سه نفر از نخبگان به کشور باز می گردند. در این رابطه، یکی از دلایل اصلی بازگشت نخبگان از کشورهای خارج به کشور، راه اندازی و فعالیت شرکت های دانش بنیان در ایران است.

وطنی با اشاره به اینکه حمایت و تسهیلات مالی و قانونی و تضمین بازار از جمله مسائلی است که فعالان حوزه دانش بنیان با آن درگیر هستند، گفت: هم اکنون حدود 110 خدمت به فعالان شرکت های دانش بنیان ارائه می شود که باید بسیار بیشتر شود.

  • حمایت مجلس از شرکت های دانش بنیان در حوزه زیست فناوری

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در مراسم اختتامیه چهارمین نمایشگاه ریست فناوری با اشاره به قوانین حمایتی مجلس در حمایت از شرکت های دانش بنیان گفت: حمایت مالیاتی از این شرکت ها و واگذاری بخشی از ارزش افزوده معادن و صنایع و همچنین قانون رفع موانع تولید، بخشی از قوانین مربوط به حمایت از شرکت های دانش بنیان است که این قانون، اواخر سال 1393 به تصویب مجلس رسید و اخیرا دولت، آیین نامه اجرایی آن را ابلاغ کرد.

وی گفت: در این قوانین بسترهای خوبی برای ارتباط بین حوزه های پژوهشی، کاربردی، صنایع و دانشگاه ها ایجاد شده؛ به طوری که اختیارات مناسبی برای فعالیت در شرکت های دانش بنیان به دانشگاه ها، اعضای هیات علمی و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، داده شده است.

زاهدی افزود: در حال حاضر کشورمان از جمله کشورهای جامانده در حوزه کسب و کار است و باید تا سال 1400 رتبه صادرات کشور با فناوری بالا از رتبه 8 در منطقه به رتبه 3 برسد که البته می توان به رتبه بهتری نیز دست یافت.

  • برگزاری چهارمین جشنواره زیست فناوری ویژه دانش آموزان

همچنین علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: با حمایت معاونت علمی و فناوری فضای بسیار خوبی برای پژوهش دانش‌آموزان در کشور ایجاد شده است و پیش از هفت سال فعالیت مشترک در حوزه زیست فناوری با معاونت علمی فناوری داریم.

وی با بیان اینکه در سال تحصیلی جدید چهارمین جشنواره زیست فناوری ویژه دانش‌آموزان را در کشور کلید می‌زنیم، اظهار داشت: سعی ما این است که با توسعه 630 پژوهش‌سرا، فضای پژوهشی بیشتر شود. در همین راستا منطقه 10 تهران به عنوان قطب آموزشی انتخاب شده است. زرافشان یادآور شد: تجاری سازی ایده‌های دانش‌آموزان با حمایت معاونت علمی فناوری انجام شده تا ایده‌ دانش‌آموزان در چرخه تجاری سازی قرار بگیرد که این امر، همان مطالبه رهبری است.

گفتنی است چهارمین نمایشگاه زیست فناوری ایران با حضور بیش از 260 شرکت دانش بنیان داخلی از 27 تا 29 شهریورماه در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد و غرفه پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با ارائه دستاوردها، فناوری ها و محصولات خود در حوزه زیست فناوری، نظر شرکت های فعال در این حوزه، مسئولان، رسانه ها و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی نمایشگاه را به خود جلب کرد. 

1396-06-30
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 537,401 | بازدید امروز : 177